11/04/2022 11/04/2022 Το Ιερό Μνημόσυνο του Κεφαλλονίτη πλοιάρχου Νικολάου Σκλάβου και των μελών του πληρώματος του πλοίου, που μετέφερε το σκήνωμα του Ιερομάρτυρα Πατριάρχη του Γένους, Αγίου Γρηγορίου του Ε’, από την Κωνσταντινούπολη στην Οδησσό, τέλεσε χθες, Κυριακή Ε’ Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ντομάτων. Ο Σεβασμιώτατος προηγουμένως είχε τελέσει...
11 Απριλίου, 2022 - 16:48
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2022 - 16:56

Κεφαλονιά: Μνημόσυνο του πλοιάρχου που διέσωσε το σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Ε’

Διαδώστε:
Κεφαλονιά: Μνημόσυνο του πλοιάρχου που διέσωσε το σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Ε’

Το Ιερό Μνημόσυνο του Κεφαλλονίτη πλοιάρχου Νικολάου Σκλάβου και των μελών του πληρώματος του πλοίου, που μετέφερε το σκήνωμα του Ιερομάρτυρα Πατριάρχη του Γένους, Αγίου Γρηγορίου του Ε’, από την Κωνσταντινούπολη στην Οδησσό, τέλεσε χθες, Κυριακή Ε’ Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ντομάτων.

Ο Σεβασμιώτατος προηγουμένως είχε τελέσει και την Αρχιερατική θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Ε’, του οποίου το διασωθέν φέρετρο φυλάσσεται στον εν λόγω ναό.

Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, καθώς και ο Νίκος Σκλάβος, εκ μέρους της οικογένειας Σκλάβου, μέλος της οποίας, ήταν ο πλοίαρχος που ανέσυρε τη σορό του Γρηγορίου του Ε΄ από τα στενά του Ελλησπόντου και την πήγε στην Οδησσό.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων