08/06/2021 08/06/2021 Ολοκληρώθηκαν, το απόγευμα της Δευτέρας 7 Ιουνίου 2021, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Παναγή Μπασιά στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, όπου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μηνιατών-Αναλήψεως πραγματοποιήθηκε, με τα δέοντα για την πανδημία μέτρα, ιερά παράκληση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριου. Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του...
08 Ιουνίου, 2021 - 15:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2021 - 15:06

Ληξούρι: Λιτανεία και προσκύνημα στο κελί του Αγίου Παναγή Μπασιά

Διαδώστε:
Ληξούρι: Λιτανεία και προσκύνημα στο κελί του Αγίου Παναγή Μπασιά

Ολοκληρώθηκαν, το απόγευμα της Δευτέρας 7 Ιουνίου 2021, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Παναγή Μπασιά στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, όπου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μηνιατών-Αναλήψεως πραγματοποιήθηκε, με τα δέοντα για την πανδημία μέτρα, ιερά παράκληση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριου.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Παναγή Μπασιά στα σοκάκια του Ληξουρίου με ενδιάμεσο σταθμό το κελί του Αγίου, όπου ακολούθησε προσκύνημα.

Η πομπή κορυφώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου ακολούθησε η ευλόγηση της αρτοκλασίας και η εναπόθεση των Αγίων Λειψάνων έσωθεν του Θρόνου του Αγίου.

Πηγή: ekefalonia.gr

Φωτορεπορτάζ: Αντριάνα Καραντινού

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων