31/01/2021 31/01/2021 Μεγάλη χαρά είχε η σημερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Αργοστόλι, καθώς, όπως είχε προαναγγελθεί εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, η τοπική εκκλησία καλωσόρισε ακόμα ένα μέλος: χειροτονήθηκε διάκονος ο Βασίλειος Φλαμιάτος, υιός του π. Κωνσταντίνου, εφημέριου στα Πουλάτα της Σάμης. Τη χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος. Συγγενείς,...
31 Ιανουαρίου, 2021 - 22:16
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2021 - 22:33

Νέος διάκονος στη Μητρόπολη Κεφαλληνίας

Διαδώστε:
Νέος διάκονος στη Μητρόπολη Κεφαλληνίας

Μεγάλη χαρά είχε η σημερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Αργοστόλι, καθώς, όπως είχε προαναγγελθεί εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, η τοπική εκκλησία καλωσόρισε ακόμα ένα μέλος: χειροτονήθηκε διάκονος ο Βασίλειος Φλαμιάτος, υιός του π. Κωνσταντίνου, εφημέριου στα Πουλάτα της Σάμης. Τη χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

Συγγενείς, φίλοι αλλά και αρκετοί πιστοί παρευρέθησαν στην τελετή, για να τιμήσουν το νέο διάκονο, τηρώντας, βεβαίως, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ο διάκονος -πλέον- Βασίλειος γεννήθηκε το έτος 1987, αποφοίτησε από το Τ.Ε.Ε. Αργοστολίου και εν συνεχεία σπούδασε στο Τ.Ε.Ι. Κατερίνης. Είναι έγγαμος μετά της κ. Αγγελικής Μαράτου του Ιωάννου και της Βαρβάρας, η οποία έχει σπουδάσει στο Τ.Ε.Ι. Αργοστολίου. Έχει υπηρετήσει την Στρατιωτική του θητεία στο Στρατό ξηράς και απολύθηκε την 12-02-2009.

Ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε την Πρεσβυτέρα του και την οικογένεια του, για την υποστήριξη στην επιλογή του να αφοσιωθεί στον Κύριο, αλλά και τον πνευματικό του πατέρα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο που τον αγκάλιασαν και τον καθοδήγησαν κατά τη διάρκεια της πορείας του.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε πώς πλέον ο διάκονος Βασίλειος είναι μέρος του κλήρου. Αποστολή του αυτή τη στιγμή είναι να υπηρετεί τον επίσκοπο που θα τελεί το μυστήριο της θείας ευχαριστίας και συνολικά την Εκκλησία. Και αυτά μέχρι τη στιγμή που θα γίνει πρεσβύτερος και πλέον θα έχει ο ίδιος την ευθύνη των ανθρώπων της ενορίας στην οποία θα τον τοποθετήσει η εκκλησία.

Κατά την ολοκλήρωση της χειροτονίας τόσο ο Μητροπολίτης όσο κλήρος και πιστοί αναφώνησαν “Άξιος” για το νέο μέλος της Μητρόπολης Κεφαλληνίας.

Πληροφορίες και φωτογραφίες: voutospress.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων