07/04/2023 07/04/2023 Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου συνεχίζει την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη και αρωγή της στο προνοιακό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, όπως αυτό πραγματώνεται μέσα από τις Κοινωνικές και Προνοιακές Δομές του Αννουσάκειου Ιδρύματος της. Λίγες ημέρες προ της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας απέστειλε μεγάλες ποσότητες από: πουλερικά, όσπρια, γαλακτοκομικά είδη,...
07 Απριλίου, 2023 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2023 - 19:36

Αρωγός στο προνοιακό έργο της Ι.Μ. Κισάμου η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Αρωγός στο προνοιακό έργο της Ι.Μ. Κισάμου η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου συνεχίζει την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη και αρωγή της στο προνοιακό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, όπως αυτό πραγματώνεται μέσα από τις Κοινωνικές και Προνοιακές Δομές του Αννουσάκειου Ιδρύματος της.

Λίγες ημέρες προ της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας απέστειλε μεγάλες ποσότητες από: πουλερικά, όσπρια, γαλακτοκομικά είδη, ζυμαρικά, άλευρα, κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου Ιδρύματος, ανέφερε:

«Η αγαπώσα καρδία του σεβαστού μας Γέροντος και Καθηγουμένου Εφραίμ, της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, απλόχερα και απλόχωρα αγκαλιάζει τις ανάγκες του προνοιακού και φιλανθρωπικού μας έργου που, ταπεινά και αθόρυβα, διακονείται μέσω του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι.Μητροπόλεως μας. Απόδειξη; Η νέα προσφορά μεγάλων ποσοτήτων πουλερικών και τροφίμων, τα οποία άρχισαν ήδη να διατίθενται σε αναγκεμένα πρόσωπα και οικογένειες του τόπου και της ευρύτερης περιοχής που χρήζουν στήριξης. Τις ημέρες αυτές περισσότερα από 450 δέματα θα διανεμηθούν, με διάκριση και σεβασμό σε πρόσωπα και οικογένειες, προς στήριξη και ανακούφιση των αναγκών τους. Τα δέματα αυτά των τροφίμων συνοδεύονται και με άλλα πακέτα όπου περιέχουν είδη πρώτης ανάγκης, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Η διανομή γίνεται, οργανωμένα και μεθοδευμένα, μέσω των Κοινωνικών υπηρεσιών του Αννουσάκειου Ιδρύματος ως και του Κοινωνικού Παντοπωλείου που το Ίδρυμα λειτουργεί, καθώς έχουν καταγραφεί όλες οι ανάγκες των ανθρώπων του τόπου – ευθύνης των Επαρχιών μας, της Κισάμου και του Σελίνου. Αγωνία και προσευχή μας όχι μόνο τις Άγιες αυτές ημέρες, αλλά και κάθε μέρα του έτους και της ζωής των εκατοντάδων αυτών εμπερίστατων συνανθρώπων μας να νιώθουν πως δεν είναι μόνοι και εγκαταλελειμμένοι. Πως η Εκκλησία αφουγκράζεται τις ανάγκες και δυσκολίες τους και, μαζί με την προσευχή Της, συντρέχει έμπρακτα και στηρίζει την ανηφορική πορεία της ζωής τους.»

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε ευχαρίστιες προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και την περί αυτόν αδελφότητα για αυτή την προσφορά αγάπης.

«Ολόθυμες οι ευχαριστίες μας προς τον άγιο Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, σεβαστό μας Γέροντα Εφραίμ και την περί αυτόν Αδελφότητα, συγκυρηναίοι του σταυρού και των αγωνιών των εκατοντάδων αυτών συνανθρώπων μας, καθώς η δική τους προσφορά αγάπης χαρίζει αναστάσιμα χαμόγελα στο πλήθος των ευεργετούμενων», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προσφορά τροφίμων και ειδών ανάγκης από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου στη Μητρόπολη Κερκύρας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων