11/11/2022 11/11/2022 Σειρά επισκέψεων σε σχολικές μονάδες των Εκκλησιαστικών Επαρχιών του πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, κατόπιν συνεννοήσεως με τους Διευθυντές των Σχολείων. Ο Σεβασμιώτατος, κατά την επίσκεψη του στα σχολεία, συναντάται με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, επικοινωνεί μαζί τους και διανέμει, σε όσους εκπαιδευτικούς και μαθητές επιθυμούν, Καινές Διαθήκες (ευγενής χορηγία...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 17:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 15:29

Διανομή της Καινής Διαθήκης και της Θείας Λειτουργίας σε Σχολεία της Κισάμου από τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο

Διαδώστε:
Διανομή της Καινής Διαθήκης και της Θείας Λειτουργίας σε Σχολεία της Κισάμου από τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο

Σειρά επισκέψεων σε σχολικές μονάδες των Εκκλησιαστικών Επαρχιών του πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, κατόπιν συνεννοήσεως με τους Διευθυντές των Σχολείων.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την επίσκεψη του στα σχολεία, συναντάται με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, επικοινωνεί μαζί τους και διανέμει, σε όσους εκπαιδευτικούς και μαθητές επιθυμούν, Καινές Διαθήκες (ευγενής χορηγία ανώνυμου ομογενούς από Αμερική) και την Θεία Λειτουργία (πρωτότυπο κείμενο και μετάφραση).

Σε επικοινωνία του με μαθητές σημείωσε μεταξύ άλλων: «Βρίσκεστε στην πιό όμορφη και δημιουργική περίοδο της ζωής σας. Την περίοδο που έχετε ήδη αρχίσει να χτίζετε το μέλλον σας. Μέσα από την γνώση, την μόρφωση, την εκπαίδευση, την παιδεία με την ευρύτερη έννοια και σημασία της. Σε αυτό το χτίσιμο του μέλλοντος σας χρειάζεται να βάλλετε σταθερά και γερά θεμέλια. Θεμέλια που να μπορούν να αντέξουν σε δυσκολίες και τυχόν αστοχίες της ζωής· θεμέλια που θα σας εξασφαλίσουν την σιγουριά και ομορφιά της ζωής, καθώς η ζωή δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται. Η πίστη στον Θεό, που τρέφει και δυναμώνει την ψυχή, είναι ακρογωνιαίος λίθος σταθερότητας και βεβαιότητας των θεμελίων της ζωής μας. Η Καινή Διαθήκη περιέχει αυτό τον λόγο της πίστης, τον λόγο του Θεού, τι δηλαδή θέλει ο Θεός από εμάς, αλλά επίσης, δίνει και απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και υπαρξιακά διλλήματα της ζωής μας. Η Θεία Λειτουργία είναι η πρακτική, η εμπειρία δηλαδή και το βίωμα αυτής της πίστης και των παραγγελιών του Θεού. Η Εκκλησία λοιπόν, καθώς είστε παιδιά Της, αγκαλιάζει όλους σας και έμπρακτα σήμερα προφέροντας σας την Καινή Διαθήκη ως και την Θεία Λειτουργία, σας καλεί να γευθείτε και να χαρείτε, ακόμα περισσότερο, αυτή την ομορφιά και την χαρά που κρύβει η εμπειρία της παρουσίας του Θεού στην ζωή μας.», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων