14/03/2022 15/03/2022 Προσκεκλημένη της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και του Αννουσάκειου Ιδρύματος αυτής, η διακεκριμένη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Δρ. Αθηνά Λινού, βρέθηκε στην Κίσαμο, κεντρική ομιλήτρια σε ειδική-ενημερωτική εκδήλωση για την πανδημία με θέμα: «Η εμπειρία της πανδημίας του κορονοϊού. Προκλήσεις και ευκαιρίες σε επιστημονικό, κοινωνικό και πνευματικό επίπεδο», που οργανώθηκε στην αίθουσα...
14 Μαρτίου, 2022 - 20:34
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2022 - 0:52

Ο Μητροπολίτης Κισάμου για την Αθηνά Λινού και την Θεία Κοινωνία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κισάμου για την Αθηνά Λινού και την Θεία Κοινωνία

Προσκεκλημένη της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και του Αννουσάκειου Ιδρύματος αυτής, η διακεκριμένη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Δρ. Αθηνά Λινού, βρέθηκε στην Κίσαμο, κεντρική ομιλήτρια σε ειδική-ενημερωτική εκδήλωση για την πανδημία με θέμα: «Η εμπειρία της πανδημίας του κορονοϊού. Προκλήσεις και ευκαιρίες σε επιστημονικό, κοινωνικό και πνευματικό επίπεδο», που οργανώθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η διακεκριμένη επιστήμονας, αναφέρθηκε στα επιστημονικά-ιατρικά δεδομένα και ευρήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως και των επιπτώσεων-συνεπειών του κορονοϊού σε επιστημονικό, κοινωνικό και πνευματικό επίπεδο. Αναφέρθηκε, επίσης, σε προκλήσεις και ευκαιρίες. Μίλησε για την απομόνωση, την ανεργία, τον φόβο, τα οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα, τα προβλήματα ψυχικής υγείας που δημιούργησε η πανδημία, με ιδιαίτερη αναφορά στον κοινωνικό διχασμό που προκλήθηκε· στις μεταλλάξεις του ιού, τονίζοντας την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και τα μέτρα της Πολιτείας σε επίπεδο ψυχικής υγείας. Εις ό,τι αφορά τις ευκαιρίες αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη, την εκτίμηση του ρόλου του περιβάλλοντος, την επανεκτίμηση των αξιών.

«Γίναμε πιο ταπεινοί, σημείωσε, καθώς κατανοήσαμε την ανάγκη ενότητας και καταλλαγής. Μας έχει πονέσει η πανδημία, μας έχει δώσει όμως και ευκαιρίες να γίνομε καλύτεροι και να αναβαθμίσουμε τα συστήματα υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο», κατέληξε.

Πληροφορηθείσα περί των δομών και δράσεων του Αννουσάκειου Ιδρύματος από την συντονίστρια της εκδήλωσης, Ιατρό-Πνευμονολόγο κα Όλγα Βουλγαράκη, Επιστημονική Διευθύντρια του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, εξέφρασε τον θαυμασμό της για τον έργο που επιτελεί το Ίδρυμα, συγχαίροντας τους «εξαιρετικούς λειτουργούς υγείας του Ιδρύματος». Κατά την διάρκεια της εκδήλωση η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Κισάμου, Ιατρός κα Μανωλίτσα Νικολακάκη-Κατάκη, αναφέρθηκε στην συμβολή του Κ.Υ. Κισάμου στην αντιμετώπιση της λοιμικής νόσου και την συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια των εμβολιασμών. Η κα Λινού συνεχάρη την κα Νικολακάκη δια τα «εντυπωσιακά αποτελέσματα».

 

 

Η εκδήλωση έκλεισε με τον λόγο του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος σημείωσε πως «είναι τιμή για τον τόπο» η έλευση της κα Λινού και ανέφερε: «Σας οφείλουμε όχι μόνο ευχαριστίες για την ουσιαστική και καθοριστική συμβολή σας εις την αντιμετώπιση της λοιμικής νόσου των καιρών μας, αλλά και ευγνωμοσύνη διότι στην παραζάλη των καιρών και σε περιόδους που, συνειδητά ή ασυνείδητα, τινές εκ των αρμοδίων βρήκαν ευκαιρία στοχοποίησης όχι μόνο της πίστης, αλλά και της καρδιάς της Εκκλησίας, δηλ. της Θείας Ευχαριστίας, της Θείας Κοινωνίας, προσπαθώντας να πείσουν ότι ο τρόπος μετάδοσης της είναι αιτία διασποράς του ιού, εσείς με το επιστημονικό κύρος που σας διακρίνει, την σοφία και την αυθεντικότητα σας, δώσατε και δίδετε ομολογία πίστεως. Καλεσμένη, τον Νοέμβριο του 2020, σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης δηλώσατε πως: «παγκόσμια μελέτη που να δείχνει ότι μεταδίδεται ο ιός δια της καταπόσεως δεν υπάρχει» και όταν η δημοσιογράφος σας ρώτησε: «Εσείς θα λαμβάνατε Θεία Κοινωνία με τον ίδιο τρόπο»; απαντήσατε: «Βεβαίως, βεβαίως»!, δηλώνοντας ότι είστε: «Πιστή Ορθόδοξη» και ότι: «Δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά, ορθοδόξου πίστεως με λογική». Την ώρα εκείνη δώσατε ομολογία πίστεως και για τον λόγο αυτό σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Προταθήκατε για την θέση του Υπουργού Υγείας, δεν είμαι σίγουρος εάν αυτό ήταν πριν η μετά την δήλωση, ομολογία σας αυτή»!, κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, προσφέροντας εις την εκλεκτή προσκεκλημένη μια χειροποίητη υφαντή κρητική πετσέτα, μια χειροποίητη ελιά και ένα Τόμο του Αννουσάκειου Ιδρύματος.

 

 

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στην Διευθύντρια του Κ.Υ. Κισάμου ένα καρδιοτοκογράφο, μηχάνημα απαραίτητο για την παρακολούθηση της καρδιάς του εμβρύου, προς χρήση από την μαία του Κ.Υ., καθώς λόγω ελλείψεως του οι ενδιαφερόμενες αναγκαζόταν να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο Χανίων· «χορηγία ανώνυμου δωρητή», όπως ανέφερε. Η Διευθύντρια ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο «δια την διαχρονική στήριξη της Μητρόπολης προς το Κ.Υ. Κισάμου». Ανάμεσα στο πυκνό ακροατήριο ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, και πλήθος μελών εκ της Ιατρικής Κοινότητας.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων