18/10/2022 18/10/2022 Το ιεραποστολικό, προνοιακό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας, το οποία περιλαμβάνει και τα νησιά του Ειρηνικού: Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα, παρουσίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους, η οποία αποτυπώνει το θαυμαστό...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 9:58

Εκδήλωση για την Ιεραποστολή της Νέας Ζηλανδίας από τη Μητρόπολη Κισάμου

Διαδώστε:
Εκδήλωση για την Ιεραποστολή της Νέας Ζηλανδίας από τη Μητρόπολη Κισάμου

Το ιεραποστολικό, προνοιακό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας, το οποία περιλαμβάνει και τα νησιά του Ειρηνικού: Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα, παρουσίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους, η οποία αποτυπώνει το θαυμαστό και ιδιαίτερα μεγάλο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Ιεραποστολική αυτή  Μητρόπολη του Οικουμενικού Θρόνου.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μύρωνας αναφέρθηκε, με βαθύ σεβασμό, στον Ιεραπόστολο προκάτοχο του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος όπως είπε “φύτεψε τον σπόρο της Ορθοδοξίας στα νησιά αυτά“, και ακολούθως μοιράστηκε εμπειρίες και γεγονότα θαυμαστά, καθώς όπως σημείωσε: “Η Ιεραποστολή δεν θέλει λογική και σκέψη, αλλά ψυχή, καρδιά και προσευχή“.

Από την σύντομη αναφορά του στο επιτελούμενο Ιεραποστολικό έργο στα νησιά αυτά του Ειρηνικού έγινε αντιληπτό από όλους τους μετέχοντες το “θαύμα” όπως ο ίδιος σημείωσε, που επιτελείται “μυστικά, αθόρυβα και ουσιαστικά” στους κατοίκους των νησιών αυτών. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα γεγονότα και καταστάσεις που μαρτυρούν και βεβαιώνουν πως λειτουργεί το μυστήριο της χάριτος του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με λόγους θερμούς, καλωσόρισε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη και αναφέρθηκε εις τις μεγάλες δυσκολίες της ιεραποστολής, σημειώνοντας: ” Ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων σήμερα διδάσκει όλους μας (Κλήρο και λαό) για το πως θα πρέπει, πως χρειάζεται να αντιλαμβανόμαστε την κλήση και την αποστολή μας. Ως Ιεραποστολή, χρέος και ευθύνη“, κατέληξε ευχαριστώντας τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη δια την πολύτιμη αυτή διδαχή.

Ακολούθησε διάλογος, τον οποίο συντόνισε ο Πρωτοσγύκελλος της Ι. Μητροπόλεως  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αγαθάγγελος, ο οποίος είχε και την ευθύνη συντονισμού της εκδήλωσης, με αναφορές εις την σημασία της Ιεραποστολής από τα πρώτα Αποστολικά χρόνια έως σήμερα.

Λόγω της έντονης βροχής και του δυνατού ανέμου η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη, υπήρξαν όμως αρκετοί Ιερείς της Μητροπόλεως μας ως και λαϊκοί που μετείχαν και όπως ανέφεραν: “ωφελήθηκαν πνευματικά και ένιωσαν την καλή αλλοίωση“.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων