05/04/2024 05/04/2024 Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνει την έναρξη εργασιών εξωραϊσμού του Ιερού Προσκυνήματος Τιμίου Προδρόμου, γνωστού ως «Ντάμιαλη», ευρισκόμενου λίγο πριν το λιμάνι Κισάμου. Η πρώτη φάση εργασιών περιελάμβανε την απομάκρυνση δένδρων (αλμυρίκια), το ριζικό σύστημα των οποίων είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στα τοιχία και πατώματα του προσκυνήματος. Στην θέση τους θα φυτευτούν κατάλληλα...
05 Απριλίου, 2024 - 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2024 - 15:49

Εξωραΐζεται ο Τίμιος Πρόδρομος «Ντάμιαλης»

Διαδώστε:
Εξωραΐζεται ο Τίμιος Πρόδρομος «Ντάμιαλης»

Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνει την έναρξη εργασιών εξωραϊσμού του Ιερού Προσκυνήματος Τιμίου Προδρόμου, γνωστού ως «Ντάμιαλη», ευρισκόμενου λίγο πριν το λιμάνι Κισάμου.

Η πρώτη φάση εργασιών περιελάμβανε την απομάκρυνση δένδρων (αλμυρίκια), το ριζικό σύστημα των οποίων είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στα τοιχία και πατώματα του προσκυνήματος. Στην θέση τους θα φυτευτούν κατάλληλα δένδρα (αειθαλή), κατόπιν προτάσεως ειδικού γεωπόνου.

Η Ι. Μητρόπολη ευχαριστεί τον Δήμο Κισάμου, ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Γεώργιο Σκορδυλάκη, δια την άμεση απόκριση στην έκκληση της Μητροπόλεως. Ήδη ο μηχανικός της Ι. Μητροπόλεως κ. Απόστολος Ανδρεάδης έχει έλθει σε επικοινωνία (προφορική) με την Αρχαιολογία Χανίων, σχετικά με πρόταση διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του προσκυνήματος. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η τοπογράφηση του χώρου και ειδική τεχνική μελέτη που αφορά προτάσεις διαμόρφωσης του. Μελέτη, που θα κατατεθεί στην Αρχαιολογία Χανίων δια όσα περαιτέρω χρειάζεται να ακολουθηθούν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Παράλληλα, θα ανακαινιστεί και ο εσωτερικός χώρος του Ι. Ναού (σουβάδες-κουφώματα κλπ), καθώς το πέρασμα του χρόνου, οι υγρασίες και η αλμύρα της θάλασσας έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους.

Ως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος «Το ιερό προσκύνημα του Τιμίου Προδρόμου (Ντάμιαλης) αποτελεί σημείο προσευχητικής αναφοράς τόσο των ανθρώπων του τόπου, όσο και χιλιάδων θερινών επισκεπτών, καθώς είναι πέρασμα για δύο κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, τα Φαλάσαρνα και τον Μπάλο.

Ο καλλωπισμός και εξωραϊσμός του επιτακτικός, αφού πολιτισμός ενός τόπου δεν είναι μόνο οι παραλίες και τα φαράγγια του, αλλά, κυρίως, οι ιεροί και άγιοι τόποι θυσίας και προσφοράς του, καθώς μαρτυρούν την ιστορία και ταυτότητα του, σηματοδοτούν το παρόν και φωτίζουν το μέλλον του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων