26/07/2021 26/07/2021 Εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώθηκαν τα εξής: «Έμπλεοι χαράς ανακοινώνουμε την ένταξη της Ι. Μονής Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης της καθ΄ ημάς Ι. Μητροπόλεως στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τον τίτλο: «Αποκατάσταση και βελτίωση διαμορφώσεων περιβάλλοντα χώρου της Ι. Μονής Χρυσοσκαλίτισας και του Παρθενώνα...
26 Ιουλίου, 2021 - 22:56
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 22:57

Ένταξη Ι. Μ. Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας σε Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης

Διαδώστε:
Ένταξη Ι. Μ. Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας σε Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης

Εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώθηκαν τα εξής: «Έμπλεοι χαράς ανακοινώνουμε την ένταξη της Ι. Μονής Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης της καθ΄ ημάς Ι. Μητροπόλεως στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τον τίτλο: «Αποκατάσταση και βελτίωση διαμορφώσεων περιβάλλοντα χώρου της Ι. Μονής Χρυσοσκαλίτισας και του Παρθενώνα και το τοποθέτησης H/M εγκαταστάσεων στο κτίριο Παρθενώνα».

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση και βελτίωση των διαμορφώσεων του περιβάλλοντα χώρου της Ι. Μονής, τοποθέτηση Η/Μ εγκαταστάσεων και εξοπλισμού στο κτίριο «Παρθενώνας» της Μονής. (Αποκατάσταση πέτρινων τοιχίων, παλαιάς δεξαμενής, πηγαδιού, κ.α., αποκατάσταση λιθόστρωτου μονοπατιού, κατασκευή μονοπατιού, ανάπλαση πλατείας και υπαίθριων χώρων στάθμευσης, πέτρινα πεζούλια, εξοπλισμός, ανάπλαση αύλειου χώρου, τοποθέτηση επιδαπέδιου φωτισμού, προσθήκη πεζοδρομίου, τοποθέτηση νέων εσωτερικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού στους χώρους του κτιρίου «Παρθενώνα», αναβάθμιση και σκίαση της εσωτερικής αυλής κ.α.), με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη πράξης 633.359,14€.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος δήλωσε:

«Εγγιζούσης της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Υπεραγία Θεοτόκος, εις την σεπτή Κοίμηση της Οποίας είναι αφιερωμένη η ιστορική αυτή Ι. Μονή της καθ΄ ημάς Ι. Μητροπόλεως, φανερώνει και αποκαλύπτει την παναγία παρουσία και ευεργεσία Της εις το δικό Της σπίτι, το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας, καθώς η ένταξη του έργου αυτού, παραμονές της εορτής Της, βαθιά πιστεύουμε ότι είναι έργο δικό Της. Κλίνουμε γόνυ ενώπιον της θαυματουργού Εικόνος Της και καρδιακά Την ευχαριστούμε και δια την μεγάλη αυτή ευεργεσία και ευλογία δια την Ι. Μονή μας, την Αδελφότητα, τον τόπο και την Ι. Μητρόπολη μας. Ευγνώμονα ευχαριστούμε τον εξοχ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος, από την πρώτη στιγμή του αιτήματος μας, έτεινε ευήκοον ους και ενστερνίστηκε την αγωνία μας δια αποκατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος «Παρθενώνας» της Μονής ως και την αναγκαία ανάπλαση και αποκατάσταση τόσο της πλατείας, όσο και των λοιπών υπαίθριων και προαύλιων χώρων. Τον εκλεκτό συνεργάτη του, ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΤΣ κ. Γεώργιο Ζερβό, θερμά ευχαριστούμε δια την πολύτιμη συμβολή του εις την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος. Τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), Φορέα υλοποίησης του έργου, στα πρόσωπα του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου κ.κ. Κοπάση Λευτέρη και Άρη Παπαδογιάννη ως και τον μηχανικό του Οργανισμού κ. Γεώργιο Μπασδάνη δια την πολύτιμη συμβολή και αρωγή τους. Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων δια την γόνιμη συνεργασία ως επίσης και εκλεκτά πρόσωπα που μοιράζονται τις αγωνίες μας και συνέβαλαν, ουσιαστικά και έμπρακτα, στις σχετικές διαδικασίες. Τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής, τέλος, Παν. Αρχ. κ. Αγαθάγγελο (Κουμαρτζάκη), ο οποίος και επωμίστηκε το επίπονο έργο συλλογής όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών κλπ. που απαιτούσε το Πρόγραμμα. Η υλοποίηση του έργου αυτού ως και όλων των ήπιων παρεμβάσεων που προβλέπονται θα συμβάλλουν καθοριστικά εις την ακόμα περισσότερη ανάδειξη της ιστορικής Ι. Μονής Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης, η οποία σκαρφαλωμένη στον βράχο της Παναγίας μαρτυρεί τον τόπο, την ιστορία και την πίστη και αποτελεί φάρο, απάνεμο λιμάνι, καταφύγιο όσων αισθάνονται την ανάγκη αναζήτησης παρηγοριάς και παραμυθίας στο σπίτι της Παναγίας της Χρυσοσκαλίτισσας. Ταπεινά επικαλούμεθα την Χάρι Της προς όλους τους εμπλεκομένους ως και όσους συνέργησαν εις την επίτευξη του στόχου».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων