16/04/2022 16/04/2022 Στο μετόχι της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Μητρός του Ηγαπημένου, (Πάτμος), πνευματικό δημιούργημα του οσίου πατρός ημών Αμφιλοχίου του νέου ασκητή του Πατμίου, τον Τίμιο Σταυρό (Ταυρωνίτης Κισάμου), ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, επί τη εορτή του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Αμφιλοχίου του νέου ασκητού. Ο ιερουργών Ιεράρχης αναφέρθηκε στην...
16 Απριλίου, 2022 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2022 - 13:49

Εορτή Οσίου Αμφιλοχίου του Πατμίου στην Κίσαμο με αιχμές

Διαδώστε:
Εορτή Οσίου Αμφιλοχίου του Πατμίου στην Κίσαμο με αιχμές

Στο μετόχι της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Μητρός του Ηγαπημένου, (Πάτμος), πνευματικό δημιούργημα του οσίου πατρός ημών Αμφιλοχίου του νέου ασκητή του Πατμίου, τον Τίμιο Σταυρό (Ταυρωνίτης Κισάμου), ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, επί τη εορτή του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Αμφιλοχίου του νέου ασκητού.

Ο ιερουργών Ιεράρχης αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Λαζάρου ως «προάγγελο της Αναστάσεως του Κυρίου Ιησού», σημειώνοντας: «άρατε τον λίθον», «πετάξτε τον λίθο από το μνήμα, ο λόγος, η εντολή του Χριστού, λίγο πριν αναστήσει τον φίλο Του Λάζαρο. Και τούτο διότι όπου υπάρχει ο Χριστός εκεί δεν χωρά θάνατος· όπου υπάρχει ο Χριστός, εκεί ζωή πολιτεύεται· όπου υπάρχει ο Χριστός εκεί «εν τοις μνήμασιν ζωή χαρισάμενος». Αυτός είναι και ο λόγος που οι σταυρωτές των αιώνων και οι μαστροχαλαστές των καιρών μας, χλευάζουν, ειρωνεύονται, αμφισβητούν και εμπαίζουν την Ανάσταση, μιλώντας για δήθεν «μύθους», «κατασκευάσματα» και «σκοταδισμούς των παπάδων».

Τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, κρατικής τηλεόρασης που πληρώνεται από την φορολογία του Ελληνικού λαού που στην πλειονοψηφία του δηλώνει πίστη στην Ανάσταση, τυχαίο λοιπόν το γεγονός λίγες μόλις ημέρες προ της Αναστάσεως του Κυρίου μας, δηλωμένος αμφισβητίας της πίστεως να παρουσιάζει βιβλίο με τίτλο: «Άγιο Φως-Οι ρίζες της αμφισβήτησης»!

Όχι βέβαια! Στοχευμένο και σκόπιμο, όπως και τόσα άλλα εξ΄ άλλου των καιρών μας που στόχο έχουν την αποδόμηση της πίστης αυτού του λαού, για τούτο και στοχεύουν στην Ανάσταση του Χριστού. Στο πείσμα όλων αυτών οι Άγιοι μας, ο Όσιος Αμφιλόχιος της Πάτμου, κήρυκας και μάρτυρας της Ανάστασης, βεβαιώνουν την μόνη αλήθεια ότι «Χριστός Ανέστη»!, καθώς από την βεβαιότητα της πίστεως στον Αναστάντα Κύριο αντλούσαν δύναμη στις δοκιμασίες και θλίψεις του βίου. Ο Όσιος Αμφιλόχιος, ο οποίος λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε, αδικήθηκε, εξορίστηκε, τρανή απόδειξη της μεγάλης αυτής αλήθειας. «Όταν η καρδία μας δεν έχει Χριστό, το θα βάλλουμε μέσα χρήματα, ή κτήματα ή ανθρώπους», ο λόγος του οσίου Πατρός. Γεμάτη Χριστό η καρδιά του, για τούτο και ο Θεός τον χαρίτωσε με τόσα χαρίσματα, με το προορατικό να ξεχωρίζει. Αυτός να είναι και ο δικός μας αγώνας.

Ο Χριστός στο κέντρο της καρδιάς μας. Για να υπερβαίνουμε όχι μόνον τις δοκιμασίες και θλίψεις της ζωής, αλλά να νικάμε ακόμα και τον θάνατο», σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος «καλή Αγία Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση»· μνημονεύοντας την Γερόντισσα Χριστονύμφη και την συνοδείας της, ως επίσης και την μακαριστή Γερόντισσα
Θεονύμφη, την κτητόρισσα του ιερού μετοχίου, επι του τάφου της οποίας τέλεσε Τρισάγιο.

Ιερό λείψανο του Οσίου Αμφιλοχίου του Πατμίου τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων