29/12/2021 29/12/2021 Μέσα στην όμορφη αυτή περίοδο του αγίου Δωδεκαημέρου η Εκκλησία του Χριστού τιμά και γεραίρει την μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του λεπρού. Έτσι η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου θα εορτάσει τη μνήμη του στον Ιερό Προσκυνηματικό Του Ναό. Στον τόπο γέννησής Του, Συρικάρι Κισάμου, και τον Ιερό Προσκυνηματικό Του Ναό, θα εορταστεί...
29 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2021 - 14:32

Εορτή Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στην Ι.Μ. Κισάμου

Διαδώστε:
Εορτή Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στην Ι.Μ. Κισάμου

Μέσα στην όμορφη αυτή περίοδο του αγίου Δωδεκαημέρου η Εκκλησία του Χριστού τιμά και γεραίρει την μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του λεπρού. Έτσι η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου θα εορτάσει τη μνήμη του στον Ιερό Προσκυνηματικό Του Ναό.

Στον τόπο γέννησής Του, Συρικάρι Κισάμου, και τον Ιερό Προσκυνηματικό Του Ναό, θα εορταστεί η ιερά Του μνήμη, ως ακολούθως:

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου στις 15.45.Ιερά Παράκληση του Οσίου Νικηφόρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ώρα 16.30μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου ώρα 7.30π.μ. Δυσαρχιεαρατική Θεία Λειτουργία.

Κατά την διάρκεια του εόρτιου διημέρου θα εκτεθούν προς προσκύνηση ιερά λείψανα του Οσίου Νικηφόρου. Καλείται ο φιλάγιος λαός του Θεού προς ευλογία και αγιασμό, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα της περιόδου. Η χρήση μάσκας προσώπου εντός του Ι. Ναού είναι υποχρεωτική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων