13/05/2023 13/05/2023 Η νήσος των Κυθήρων εόρτασε την ιερά μνήμη του προστάτου της Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις, με επίκεντρο την ομώνυμη Ιερά Μονή, όπου φυλάσσεται και η Τιμία Κάρα του. Προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος και προέστει του εορτίου διημέρου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ....
13 Μαΐου, 2023 - 12:11
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2023 - 12:27

Εορτή Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις

Διαδώστε:
Εορτή Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις

Η νήσος των Κυθήρων εόρτασε την ιερά μνήμη του προστάτου της Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις, με επίκεντρο την ομώνυμη Ιερά Μονή, όπου φυλάσσεται και η Τιμία Κάρα του. Προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος και προέστει του εορτίου διημέρου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ.

Ο προσκεκλημένος Ιεράρχης προσήλθε μετά Κληρικών και μεγάλου ομίλου προσκυνητών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Μετά την υποδοχή του εις τον λιμένα των Κυθήρων υπό του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Σεραφείμ, ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης μετέβει εις την Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης όπου και τέλεσε Ιερά Παράκληση ενώπιον της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, με μνημόνευση των ονομάτων των συμμετεχόντων, ευλογώντας και άρτους που οι πολυπληθείς προσκυνητές είχαν κομίσει. Οι κάτοικοι των Κυθήρων ως και πλήθη προσκυνητών από Κορώνη (πατρίδα του Οσίου Θεοδώρου), Χαλκίδα και Κίσαμο-Χανιά, μετείχαν εις την εορτή του Οσίου Θεοδώρου ως και εις την ιερά λιτάνευση, η οποία πραγματοποιήθηκε πέριξ της Ιεράς Μονής την κυριώνυμο ημέρα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, με λόγους θερμούς, καλωσόρισε και ευχα-ρίστησε τον προσκεκλημένο Ιεράρχη και την συνοδεία του αναφερόμενος εις τον Όσιο Θεόδωρο, ως «δώρο Θεού για την νήσο των Κυθήρων». Ακολούθως έδωσε τον λόγο εις τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος ομίλησε τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία.

Ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Σεραφείμ «δια την ευγενή και φιλάδελφο πρόσκληση», σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο φιλόκαλος και φιλάγιος Ποιμενάρχης σας κ. Σεραφείμ μας χαρίζει την μεγάλη ευλογία συνεορτασμού της ιεράς μνήμης του Οσίου πατρός ημών Θεοδώρου του εν Κυθήροις. Προσκυνήσαμε την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, όπου και τελέσαμε Ιερά Παράκληση ενώπιον Της, και ιδού συνευφραινόμεθα μετά πάντων υμών το μέγα γεγονός της εορτής του Οσίου πατρός ημών Θεοδώρου του εν Κυθήροις, ο Οποίος επί δέκα και πλέον αιώνες ευλογεί, αγιάζει και φυλάττει την ευλογημένη νήσο σας, τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Η παρουσία των Αγίων μας, του Οσίου Θεοδώρου, μαρτυρούν τον τόπο, βεβαιώνουν την πίστη και υπενθυμίζουν σε όλους μας το χρέος και την ευθύνη ο τόπος μας, τα Κύθηρα ως και κάθε γωνιά της Πατρίδας μας όπως συνεχίζουν και στους επόμενους 10 αιώνες να βεβαιώνουν την αυτή πίστη και ευλαβικά να κλίνουν τω γόνυ ενώπιον των «δώρων του Θεού», όπως τόσο όμορφα ονόμασε ο Σεβ. Ποιμενάρχης σας κ. Σεραφείμ τον Όσιο Θεόδωρο. Αυτός είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος και τρόπος για να μην απολέσουμε την αυτοσυνειδησία μας και την ταυτότητα μας», κατέληξε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ανάμεσα στους πολυπληθείς προσκυνητές ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με σύσσωμο το Δημοτι-κό Συμβούλιο, Βουλευτές και υποψήφιοι Βουλευτές του τόπου, αντιπροσωπεία του Δήμου Κισά-μου, ως και όλες οι Αρχές των Κυθήρων.

    

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων