21/01/2024 21/01/2024 Εορτάστηκε το υπερφυές θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης «Παραμυθίας», πιστό αντίγραφο της Οποίας φυλάσσεται στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, προερχόμενο εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, προεξάρχοντος του  Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον «σεβαστό Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής...
21 Ιανουαρίου, 2024 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2024 - 13:17

Εορτή Παναγίας «Παραμυθίας» στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος – Έκκληση για μετάνοια από τον Κισάμου Αμφιλόχιο

Διαδώστε:
Εορτή Παναγίας «Παραμυθίας» στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος – Έκκληση για μετάνοια από τον Κισάμου Αμφιλόχιο

Εορτάστηκε το υπερφυές θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης «Παραμυθίας», πιστό αντίγραφο της Οποίας φυλάσσεται στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, προερχόμενο εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, προεξάρχοντος του  Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον «σεβαστό Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, δια την μεγίστη ευλογία του πιστού αντιγράφου της Παναγίας της «Παραμυθίας», αναφέρθηκε στο υπερφυές θαύμα σωτηρίας της Μονής του Βατοπαιδίου από τους πειρατές που είχαν περικυκλώσει την Μονή, κατόπιν φανερώσεως της Παναγίας· θαυμαστό γεγονός το οποίο συνέβη τον 14ο αιώνα.

Αναφερόμενος στα λόγια της Παναγίας προς τους μοναχούς «… Και κοιτάξτε να μετανοήσετε γιατί ο Υιός μου είναι οργισμένος μαζί σας», σημείωσε: «Σε μετάνοια καλεί όλους μας η Θεοτόκος Μαρία, καθώς προϋπόθεση της σωτηρίας μας είναι η μετάνοια μας. Πόσο επίκαιρη η παραγγελία, η εντολή αυτή της Παναγίας μας! Σε μια εποχή όπου ο άνθρωπος όχι μόνον αμαρτάνει, αλλά την αμαρτία του, το πάθος του, το κάνει νόμο και το επιβάλλει, το θεωρεί «κανονικότητα», περιτυλίγοντας το μάλιστα και με την μορφή του… «γάμου», οδηγώντας την συνείδηση του σε πλήρη διαστροφή και τις επερχόμενες γενεές σε σύγχυση και παραζάλη, σε πνευματικό ευνουχισμό, επίκαιρος ο σωτήριος λόγος της Παναγίας μας «.. και κοιτάξτε να μετανοήσετε».

Μετάνοια, αδελφοί, ο μόνος δρόμος και τρόπος ελευθερίας μας από τα πάθη και τις αδυναμίες μας. Μετάνοια, το κλειδί που ανοίγει τις πύλες του παραδείσου. Μετάνοιας χρεία έχουμε όλοι μας, εμείς, αλλά και όλοι εκείνοι που ετοιμάζονται να νομοθετήσουν ότι είναι αντίθετο από την φύση του ανθρώπου.  Η Παναγία η «Παραμυθία» ας φωτίσει όλους μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ακολούθησε, στο Αρχονταρίκι της Μονής, η ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας, όπου ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος ευχήθηκε εις την σεβαστή Γερόντισσα Μαρκέλλα και την Αδελφότητα της Μονής τα δέοντα ως και εις το πολυπληθές εκκλησίασμα που παρέμεινε έως τέλους. Το εσπέρας θα τελεστεί Ιερά Παράκληση της Παναγίας της «Παραμυθίας» ενώπιον της Ιεράς Εικόνος Της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων