02/05/2019 02/05/2019 Μέσα στην ολόφωτη περίοδο της Διακαινησίμου εβδομάδας όπου τα πάντα «πεπλήρωται φωτός» η Εκκλησία της Κισάμου εόρτασε, σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπώς, την εορτή της Παναγίας της Βηματαρίσσης η Κτητόρισσας, της Βατοπαιδινής. Η Ι. Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου έχει την μεγάλη ευλογία εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, να φυλάσσεται ακριβές αντίγραφο Της εκ της...
02 Μαΐου, 2019 - 13:53
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2019 - 18:20

“Έχουμε συνοδοιπόρο την Παναγία την Βηματάρισσα”

Διαδώστε:
“Έχουμε συνοδοιπόρο την Παναγία την Βηματάρισσα”

Μέσα στην ολόφωτη περίοδο της Διακαινησίμου εβδομάδας όπου τα πάντα «πεπλήρωται φωτός» η Εκκλησία της Κισάμου εόρτασε, σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπώς, την εορτή της Παναγίας της Βηματαρίσσης η Κτητόρισσας, της Βατοπαιδινής. Η Ι. Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου έχει την μεγάλη ευλογία εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, να φυλάσσεται ακριβές αντίγραφο Της εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, το οποίο, προς ολίγων ετών, κόμισε προς μόνιμη εναπόθεση, ευλογία και αγιασμό του λαού του Θεού ο Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. Του Εσπερινού και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, πλαισιούμενος υπό Κληρικών της Μητροπόλεως.

Εις τον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και ευχαριστία της τοπικής Εκκλησίας προς το πρόσωπο του Καθηγουμένου, Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού, δια τον «πολύτιμο αυτό πνευματικό θησαυρό που η αγάπη του προσέφερε εις την Ι. Μητρόπολη μας, ως και δια την διαχρονική αρωγή και συμπαράσταση του εις την ταπεινή μας διακονία».

«Η μόνιμη εναπόθεση εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό πιστού αντιγράφου της Παναγίας Βηματαρίσσης, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, προσμαρτυρεί καί επισφραγίζει την ανάθεση της περαιτέρω πορείας, ζωής καί ανελίξεως της Μητροπολιτικής περιφερείας μας κάτω από τήν Θεομητορική σκέπη καί στοργή της Παναγίας Βηματαρίσσης ή Κτητόρισσας, της Βατοπαιδινής. Στους πόνους και τις οδύνες της ζωής νιώθουμε ότι δεν είμεθα μόνοι και εγκαταλελειμμένοι. Έχουμε συνοδοιπόρο και συναντιλήπτορα την Παναγία την Βηματάρισσα, την Βατοπαιδινή. Νιώθουμε ότι βρισκόμαστε εις την στοργική αγκαλιά της Μάνας μας. Μας παρηγορεί, μας ενισχύει, μας στηρίζει, σφουγγίζει τα δάκρυα μας, απαλύνει τους πόνους μας και υψώνει χείρας ικέτιδας ενώπιον του Αναστάντος Κυρίου μας και Υιού Της υπέρ πάντων ημών. Κάθε Πέμπτη εις την Παράκληση που τελείται εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό ενώπιον της Ιεράς Εικόνος Της δεκάδες είναι τα πρόσωπα εκείνα που με δάκρυα και κατάνυξη καταθέτουν ευχές και δεήσεις ενώπιον της Παναγίας μορφής Της. Δόξα τω Θεώ δια τον πολύτιμο αυτό θησαυρό που μας χάρισε ο σεβαστός Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, προτρέποντας το πολυπληθές εκκλησίασμα που το εόρτιο διήμερο προσήλθε να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της Βηματαρίσσης όπως εις Εκείνη εναποθέτει τους πόνους, τα βάσανα, αλλά και τις προσδοκίες και τις ελπίδες της ζωής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων