19/06/2022 19/06/2022 Τα ιερά Εγκαίνια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στην γενέτειρα Του, (Σηρικάρι Κισάμου), θα λάβουν χώρα το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με Πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα, από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου. Ενδεικτικά το πρόγραμμα: Το εσπέρας της Παρασκευής, 2 Σεπτ., θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός των ιερών Εγκαινίων, το πρωί...
19 Ιουνίου, 2022 - 18:16

Ευφρόσυνο άγγελμα για τα εγκαίνια του Ι.Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

Διαδώστε:
Ευφρόσυνο άγγελμα για τα εγκαίνια του Ι.Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

Τα ιερά Εγκαίνια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στην γενέτειρα Του, (Σηρικάρι Κισάμου), θα λάβουν χώρα το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με Πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα, από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

Ενδεικτικά το πρόγραμμα:

Το εσπέρας της Παρασκευής, 2 Σεπτ., θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός των ιερών Εγκαινίων, το πρωί του Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου τα Ιερά Εγκαίνια μετά Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, την δε Κυριακή, 4 Σεπτ., Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εγκαινιασθέντα Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου Νικηφόρου.

Παράλληλα, θα τελεστούν και τα εγκαίνια του παρακείμενου κτηριακού συγκροτήματος, το οποίο διαθέτει εξομολογητήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφείο, χώρο διαμονής, αποθηκευτικούς, χώρους υγιεινής, κλπ. χώρους, απαραίτητους δια την κάλυψη των αναγκών των προσκυνητών.

Με τις πρεσβείες του οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του λεπρού ολοκληρώνονται οι εργασίες τόσο του κτηριακού αυτού συγκροτήματος, όσο και διαμόρφωσης του προαύλιου χώρου, 2.300τ.μ., με το μεγαλύτερο μέρος του κόστους να καλύπτεται από ευγενείς και ευλαβείς μεγάλους δωρητές.

Συνεχίζεται δε και η Αγιογράφηση του ιερού, με στόχο την αγιογράφηση ολοκλήρου του Ναού.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να συμβάλλουν εις την κάλυψη κόστους της αγιογράφησις ή των εργασιών που εκκρεμούν, μπορούν να επικοινωνούν με τον εντεταλμένο του ιερού προσκυνήματος: Παν. Αρχ. π. Χρύσανθο (Τσαχάκη), τηλ. επικ. 6949075131· ανακοινώνεται δε και Τραπεζικός λογαριασμός της Ι. Μητροπόλεως: GR8801103900000039029604194 (Εθνική Τράπεζα), όπου χρειάζεται να αναγράφεται η ένδειξη: «Δια προσκύνημα Οσίου Νικηφόρου».

Οι πρεσβείες του μεγάλου και θαυματουργού αυτού όσιου πατρός ας συνοδεύουν τον άπαντα βίο πάντων ημών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων