22/09/2023 22/09/2023 Κατά την εορτή του ενδόξου Προφήτου Ιωνά, όπου εορτάζει ο φερώνυμος και πρώτος πανελληνίως περικαλλής Ιερός Ναός προς τιμήν του αγίου ενδόξου Προφήτου Ιωνά, ο οποίος ευρίσκεται εις την Ανώσκελη Κισάμου, (ευλαβές αφιέρωμα της οικογένειας Δημητρίου & Μαρίας Στεφανουδάκη, εις εκπλήρωση τάματος), ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε τον εόρτιο Εσπερινό. Στην ομιλία...
22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2023 - 10:20

Η εορτή του Προφήτη Ιωνά στην Ανώσκελη Κισάμου

Διαδώστε:
Η εορτή του Προφήτη Ιωνά στην Ανώσκελη Κισάμου

Κατά την εορτή του ενδόξου Προφήτου Ιωνά, όπου εορτάζει ο φερώνυμος και πρώτος πανελληνίως περικαλλής Ιερός Ναός προς τιμήν του αγίου ενδόξου Προφήτου Ιωνά, ο οποίος ευρίσκεται εις την Ανώσκελη Κισάμου, (ευλαβές αφιέρωμα της οικογένειας Δημητρίου & Μαρίας Στεφανουδάκη, εις εκπλήρωση τάματος), ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε τον εόρτιο Εσπερινό.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους Προφήτες, “τα στόματα του Θεού”, όπως είπε, με ιδιαίτερη αναφορά εις τον εορτάζοντας Προφήτη Ιωνά και την αναγκαιότητα του μηνύματος της μετάνοιας, που ο Προφήτης Ιωνάς κήρυξε, για τον σημερινό κόσμο και άνθρωπο.

Στο πρόσωπο του κατά σάρκα συγγενούς της ευλογημένης οικογένειας των κτητόρων, π. Χερουβείμ, αδελφού της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου (Κάλαμος Αττικής), ευχαρίστησε του μακαρίους κτήτορες ως και όλη την οικογένεια “δια το πνευματικό στολίδι που χάρισαν στον τόπο και την Εκκλησία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων