04/05/2019 04/05/2019 Το παρεκκλήσιο των Ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, το οποίο ευρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο των Ιδρυμάτων και του Επισκοπικού οίκου, αφιερωμένο εις την μνήμη του Αγίου Οικουμενίου Επισκόπου Τρίκκης, εόρτασε κατά την μνήμη του Αγίου Οικουμενίου. Του πανηγυρικού Εσπερινού και της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ....
04 Μαΐου, 2019 - 14:11
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2019 - 14:15

“Η εποχή μας έχει ανάγκη από ομολογητές της πίστεως”

Διαδώστε:
“Η εποχή μας έχει ανάγκη από ομολογητές της πίστεως”

Το παρεκκλήσιο των Ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, το οποίο ευρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο των Ιδρυμάτων και του Επισκοπικού οίκου, αφιερωμένο εις την μνήμη του Αγίου Οικουμενίου Επισκόπου Τρίκκης, εόρτασε κατά την μνήμη του Αγίου Οικουμενίου. Του πανηγυρικού Εσπερινού και της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ο Σεβασμιώτατος εις τον χαιρετισμό του σημείωσε: «Μέσα στην λαμπερή και παμφεγγή αυτή περίοδο της Διακαινησίμου εβδομάδας όπου το Ανεσπέρο Φως εκ του Κενού Μνημείου πλημμυρίζει και φωτίζει σύμπασα την οικουμένη, η Εκκλησία μας εορτάζει ένα ακόμα φωτόμορφο τέκνο Της, μάρτυρα του Σταυρού και της Αναστάσεως, τον Άγιο Οικουμένιο Επίσκοπο Τρίκκης, εις τον οποίο είναι αφιερωμένο το παρεκκλήσιο των Ιδρυμάτων των Ι. Μητροπόλεως μας. Σημείο αναφοράς πάντων ημών, των ευεργετουμένων, ωφελουμένων και εργαζομένων εις τα Ιδρύματα της Μητροπόλεως μας. Καθημερινά δέχεται τα αιτήματα μας, τις παρακλήσεις, τις αγωνίες μας, τα δάκρυα και τους αλαλήτους στεναγμούς των καρδιών μας. Σκέπτομαι και διερωτώμαι: εάν ο Άγιος Οικουμένιος, Επίσκοπος των πρώτων χριστιανικών αιώνων, εποχών ταραχής και αμφισβητήσεων κάτι σαν τους καιρούς μας, ένα λοιπόν δεν ήταν ομολογητής της πίστεως αλλά είχε αλλοιωθεί και αλλοτριωθεί από το κατεστημένο της εποχής του, εάν είχε υποστείλει την σημαία της αληθείας και απλά συμβιβαζόταν στους «καίσαρες» της εποχής του, άραγε σήμερα ποιος θα τον θυμόταν και τιμούσε; Μάρτυρες και ομολογητές πίστεως και αληθείας έχει ανάγκη η εποχή μας και οι καιροί μας, καθώς ου μενετοί εισί», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος αναστάσιμες ευχές εις το πολυπληθές εκκλησίασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων