17/04/2019 17/04/2019 Η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της  Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου στοχεύοντας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και προαγωγή της υγείας, απευθύνθηκε στο ΕΠΑΛ Καντάνου, προκειμένου να ενημερωθεί η μαθητιώσα νεολαία σχετικά με το κάπνισμα και τις νέες τάσεις καπνίσματος, καθώς τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην υγεία. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του...
17 Απριλίου, 2019 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2019 - 10:08

Η Ι.Μ. Κισάμου ενημερώνει τους νέους για το κάπνισμα

Διαδώστε:
Η Ι.Μ. Κισάμου ενημερώνει τους νέους για το κάπνισμα

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της  Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου στοχεύοντας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και προαγωγή της υγείας, απευθύνθηκε στο ΕΠΑΛ Καντάνου, προκειμένου να ενημερωθεί η μαθητιώσα νεολαία σχετικά με το κάπνισμα και τις νέες τάσεις καπνίσματος, καθώς τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην υγεία.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Δήμου Καντάνου- Σελίνου, με την ιδιώτη Ιατρό του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, κα Φασουλάκη – Περδικάκη Μαρία, Πνευμονολόγο –Φυματιολόγο, η οποία με τρόπο απλό, κατανοητό και πειστικό ενημέρωσε τους 45 μαθητές, μαθήτριες του ΕΠΑΛ Καντάνου για τους κινδύνους που κρύβει το κάπνισμα αλλά και τις νέες τάσεις καπνίσματος που, όπως υπογράμμισε: «θεωρούνται λανθασμένα πιο ακίνδυνες». Της ενημέρωσης ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με πνευμονολογική εκτίμηση και σπιρομέτρηση σε όλους τους μαθητές, με την αρωγή και του επιστημονικού προσωπικού του Αννουσάκειου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, σημείωσε: «Κύριος στόχος της δράσης αυτής είναι η πραγματοποίηση πρωτοβάθμιας Ιατρικής εξέτασης και πρωτογενούς πρόληψης, η ενημέρωση Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών για τη σημασία της πρόληψης. Πολλές οι ευχαριστίες μας προς τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων δια την καρποφόρο αυτή συνεργασία, ως και την εθελόντρια Ιατρό που στελέχωσε αυτή την εξόρμηση της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως μας. Πρωτίστως όμως προς τον Πανοσιλογιώτατο Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, καθώς η προσφορά της δικής του αγάπης δίδει δυνατότητα ωφέλειας και πρόσβασης στην υγεία και στην μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας, σε εκατοντάδες νέους και νέες, οι οποίοι ωφελούνται μέσω της Κινητής Ιατρικής Μονάδας. Ευχαριστούμε, τέλος, τις Μινωϊκές Γραμμές ΑΝΕ για την πολύτιμη αρωγή τους, κάλυψης των λειτουργικών αναγκών και εξόδων κίνησης της Μονάδας. Χαιρόμαστε που τα νιάτα του τόπου μας γεύονται στην πράξη την αγάπη και έμπρακτο ενδιαφέρον της Εκκλησίας. Σε εποχές που κάποιοι άλλοι εμμονικά ωθούν την νεολαία μας στο να ξεπουλήσει τα πρωτοτόκια, η Εκκλησία την αγκαλιάζει με αγάπη, προστατεύοντας την», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος τις ημέρες αυτές συναντάται με μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής, όπου δίδεται η ευκαιρία επικοινωνίας και συζήτησης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων