19/05/2019 19/05/2019 Σε ένα από τους αρχαιότερους Ναούς της Κρήτης, την 2η Ροτόντα στην Ελλάδα και 3η στα Βαλκάνια, τον Ι. Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου, (6ου αιω., Ροτόντα, Επισκοπής Κισάμου), έδρα του Αγ. Ιερομάρτυρος Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου, εορτάστηκε η ιερά μνήμη του. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση...
19 Μαΐου, 2019 - 18:12

Η Κίσαμος εόρτασε τον Αγ. Εθνοϊερομάρτυρα Μελχισεδέκ

Διαδώστε:
Η Κίσαμος εόρτασε τον Αγ. Εθνοϊερομάρτυρα Μελχισεδέκ

Σε ένα από τους αρχαιότερους Ναούς της Κρήτης, την 2η Ροτόντα στην Ελλάδα και 3η στα Βαλκάνια, τον Ι. Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου, (6ου αιω., Ροτόντα, Επισκοπής Κισάμου), έδρα του Αγ. Ιερομάρτυρος Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου, εορτάστηκε η ιερά μνήμη του. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος και παρίστατο συμπροσευχόμενος. Μετείχαν, επίσης, και Ιερείς εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, καθώς τις ημέρες αυτές πολυπληθής ομάδα λαϊκών εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων μετέχει σε πρόγραμμα εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.
Ο φιλοξενών Ιεράρχης ευχαρίστησε τον προεστώτα της Συνάξεως, Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο δια την «ευλογητική έλευση του», ως επίσης και τους Κληρικούς και λαϊκούς εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, σημειώνοντας: «Εν τη Θεία Λειτουργία σημαίνεται το μέγα μυστήριο της ενότητας της Αγίας μας Εκκλησίας, καθώς το κοινό Ποτήριο της ζωής ενώνει όλο το σώμα των Ορθοδόξων ανά την οικουμένη σε μια αδήριτη ενότητα και πορεία ζωής από την απαρχή της Εκκλησίας έως της συντελείας του αιώνος. Ο τόπος τούτος, ιερός και άγιος, τόπος μαρτυρίας και μαρτυρίου του Αγ. Εθνοϊερομάρτυρος Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου, υπενθυμίζει σε όλους μας το χρέος και την ευθύνη να ομολογούμε την αυτή πίστη και αλήθεια μη φοβούμενοι και δειλιούντες ενώπιον παντός δημίου και κατακτητού, ο οποίος στοχεύει εις την αλλοίωση και αλλοτρίωση των ιερών και οσίων του Γένους», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ακολούθως χαιρέτισε Κληρικός εκ μέρους της φιλοξενούσης ομάδας εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ευχαριστών δια την φιλοξενία. Εις τον ζείδωρο και πυκνό σε νοήματα και διδάγματα λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη κ. Αμφιλόχιο δια «την ευγενική πρόσκληση», σημειώνοντας: «Με ιερό δέος προσκυνούμε σήμερα και τελούμε την Θεία Λειτουργία εις τον αγιασμένο αυτό χώρο που διακόνησε ο μεγάλος άγιος Ιερομάρτυρας Μελχισεδέκ, Επίσκοπος Κισάμου, συνεχιστής της χρυσής αλυσίδας των Αγίων και μαρτύρων της πίστεως μας. Ο τόπος αυτός δεν φανερώνει μόνον το μεγαλείο και την αίγλη του παρελθόντος, αλλά μαρτυρεί την ταυτότητα μας και φωτίζει το μέλλον της ζωής και πορείας μας ως Γένος Ορθοδόξων. Η σταθερότητα μας εις τον λόγο του Θεού, όπως εκφράζεται μέσα από τα ιερά Ευαγγέλια και ο προσανατολισμός μας στην πορεία και τις αλήθειες αυτές είναι η μόνη ασφαλής οδός λύτρωσης, σωτήριας και ελευθερίας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων