15/04/2023 15/04/2023 Με ανθοστολισμένους τους Επιταφίους από ανοιξιάτικα ευωδιαστά άνθη εψάλησαν τα ιερά Εγκώμια στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Ακολούθησε η περιφορά των Επιταφίων της πόλεως Κισάμου, η κοινή συνάντηση των και Δέηση στην κεντρική πλατεία της πόλεως, με...
15 Απριλίου, 2023 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2023 - 12:39

Η περιφορά του Επιταφίου στην Κίσαμο

Διαδώστε:
Η περιφορά του Επιταφίου στην Κίσαμο

Με ανθοστολισμένους τους Επιταφίους από ανοιξιάτικα ευωδιαστά άνθη εψάλησαν τα ιερά Εγκώμια στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ακολούθησε η περιφορά των Επιταφίων της πόλεως Κισάμου, η κοινή συνάντηση των και Δέηση στην κεντρική πλατεία της πόλεως, με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών, οι οποίοι με κατάνυξη και συστολή, ακολούθησαν τον νεκρό Ιησού.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος σημείωσε: «Λιτανεύουμε σήμερα τον νεκρό Ιησού στις πόλεις και τα χωριά του τόπου και της Πατρίδας μας στο σύνολο της. Βιώνουμε την κορύφωση του Θείου Δράματος καθώς ο Θεός της αγάπης κατέρχεται μέχρι Άδου, παλεύει με τον θάνατο, νικά τον θάνατο και η δική Του νίκη χαρίζει σε όλους μας ζωή χαρισάμενο. Το Ανέσπερο Φως που και πάλι θα ανατείλει εκ του κενού μνημείου Του ας φωτίσει τα σκότη της υπάρξεως μας, διαλύοντας κάθε φόβο, κάθε ανησυχία, κάθε αμφιβολία, κάθε άρνηση, χαρίζοντας μας χαρά, ειρήνη, δύναμη, ελπίδα και ζωή. Η μυστική χαρά της Αναστάσεως ας πλημμυρίσει την ύπαρξη μας, μεταμορφώνοντας την ζωή μας σε ένα αέναο «Χριστός Ανέστη».

Ακολούθως ευχήθηκε ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης «Καλή Ανάσταση». Επιστρέφοντας της περιφοράς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού προκατόχου του, Σεβ. Μητροπολίτη κυρού Ειρηναίου.

Ακολουθία Αποκαθηλώσεως τέλεσε στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Γωνιάς και τον ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Κισάμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων