05/12/2023 05/12/2023 Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, με πνευματική χαρά και ευφροσύνη, αναγγέλλει την έλευση της Ιεράς και Χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, από το ομώνυμο προσκύνημα Της, την Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, των Κυθήρων. Πρόκειται περί ιστορικού γεγονότος, κομίζων μεγίστη ευλογία καθώς η Χαριτόβρυτος Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας εξέρχεται δια πρώτη φορά στην...
05 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2023 - 12:59

Η Χαριτόβρυτη Εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας από τα Κύθηρα στην Κίσαμο

Διαδώστε:
Η Χαριτόβρυτη Εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας από τα Κύθηρα στην Κίσαμο

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, με πνευματική χαρά και ευφροσύνη, αναγγέλλει την έλευση της Ιεράς και Χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, από το ομώνυμο προσκύνημα Της, την Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, των Κυθήρων.

Πρόκειται περί ιστορικού γεγονότος, κομίζων μεγίστη ευλογία καθώς η Χαριτόβρυτος Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας εξέρχεται δια πρώτη φορά στην ιστορία Της από την νήσο των Κυθηραίων και θα πλουτίσει τον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος, προστάτου της Κισάμου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Κυριακή, 10 Δεκ. ώρα 5.00μ.μ. Επίσημος Υποδοχή εις την πλατεία «Τζανακάκη», μικρά λιτανεία, τοποθέτηση εις τον εορτάζοντα Ι.Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, ώρα 5.30μ.μ. Δοξολογία, ώρα 6.00μ.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ώρα 9.00μ.μ. έως 12.00μ. Ιερά Παράκληση- Ιερά Αγρυπνία.

Δευτέρα 11 Δεκ. ώρα 7.30π.μ. έως 10.00π.μ. Όρθρος-Θεία Λειτουργία, ώρα 12.00π.μ. Ιερά Παράκληση, ώρα 5.30μ.μ. Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, (παραμονής εορτής Αγίου Σπυρίδωνος), προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικύθηρων κ. Σεραφείμ, ώρα 7.30μ.μ. Ιερά Λιτανεία της Χαριτοβροτύτου Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, ως και της Εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος, ώρα 10.00μ.μ. έως12.00μ. Ιερά Αγρυπνία.

Τρίτη, 12 Δεκ. (κυριώνυμος ημέρα εορτής Αγίου Σπυρίδωνος), ώρα 7.00π.μ. έως 11.00π.μ. Όρθρος-Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικύθηρων κ. Σεραφείμ., ώρα 5.30μ.μ. Ιερά Παράκληση- μεθεόρτιος Εσπερινός.

Τετάρτη, 13 Δεκ. ώρα 7.30π.μ. έως 10.00π.μ. Όρθρος-Θεία Λειτουργία, ώρα 12.00μ.μ. Ιερά Παράκλησις- Αναχώρησης της Χαριτοβρύτου Εικόνας δια Κύθηρα.

Τον πνευματικό αυτό θησαυρό, την Εικόνα της Παναγίας μας, η οποία θα μεταφερθεί με ειδικό πλοίο του Λιμενικού Σώματος ευγενώς παραχωρηθέν δια την περίπτωση αυτή υπό του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου Γεωργίου Αλεξανδράκη, τον οποίο και ιδιαίτερα ευχαριστούμε, θα συνοδεύουν από τα Κύθηρα: ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Πρόεδρος της Εγχώριας Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευάγγελος Βερνάρδος, ως και άλλοι προεστοί του νησιού. Καλείται ο ευσεβής και Θεοτοκόφιλος λαός του Θεού όπως μετέχει του μοναδικού και ιστορικού αυτού γεγονότος, προσκυνήσει την Χαριτόβρυτο Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας κατά την τριήμερη παραμονή Της ανάμεσα μας και μετέχει της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, προστάτου και πάτρωνος της Κισάμου.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος, κατά τις ημέρες του προσκυνήματος, θα παραμένει ανοικτός από το πρωί έως αργά το βράδυ.

Δείτε την αφίσα με το Πρόγραμμα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων