30/11/2023 30/11/2023 Κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου φιλοξενήθηκε, στο «Φαλδάμειο Οίκημα» της Ιεράς Μητρόπολης, Ιερατική Σύναξη, με την συμμετοχή όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Της κοινής προσευχής ακολούθησε εισήγηση-ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου, με θέμα: «Ο Κληρικός δοχείο καθαρότητος και χάριτος». Ο Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την χαρά του δια την «πνευματική...
30 Νοεμβρίου, 2023 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 22:03

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου

Κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου φιλοξενήθηκε, στο «Φαλδάμειο Οίκημα» της Ιεράς Μητρόπολης, Ιερατική Σύναξη, με την συμμετοχή όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Της κοινής προσευχής ακολούθησε εισήγηση-ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου, με θέμα: «Ο Κληρικός δοχείο καθαρότητος και χάριτος».

Ο Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την χαρά του δια την «πνευματική αυτή συναναστροφή», σημειώνοντας πως: «οι πνευματικές αυτές συνάξεις τρέφουν το σώμα της Εκκλησίας και πάντας ημάς, καθώς βεβαιώνεται η ενότητα του σώματος, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να υπάρξουμε ως Εκκλησία».

Ακολούθως αναφέρθηκε στο «χάρισμα» της Ιερωσύνης, καλώντας όλους «εν όψει της εορτής της γέννας του Θεανθρώπου και του αγίου δωδεκαημέρου όπως ζυγιαστούμε όχι με το ζύγι του εγωισμού και της υπερηφάνειας, αλλά με το ζύγι της ταπείνωσης, της μετάνοιας, της αυτοκριτικής». Αναφέρθηκε στην «αγία Ιερωσύνη» ως «Σταυρός και καύχημα», μιλώντας για την «εσωτερική- πνευματική καθαρότητα του Κληρικού ως προϋπόθεση του αγιασμού του».

«Καθαρότητα βίου σε τι; Θα πουν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας: α) καθαρότητα της καρδιάς, β) καθαρότητα λογισμών, γ) καθαρότητα οφθαλμών, δ) καθαρότητα χεριών». Αναλύοντας κάθε ένα είδος καθαρότητας, σύμφωνα με την Θεολογία και την εμπειρία των Πατέρων, καταλήγοντας με την προτροπή: «Να αυξήσουμε τον πνευματικό μας αγώνα για να αποκτήσουμε αίσθηση Θεού μέσα μας. Για να ανοίξουν οι κρουνοί της χάριτος και να ποτίσουν την καρδιά μας.

Για να ζούμε πνευματικές εμπειρίες που μας ανεβάζουν μέχρι τρίτου ουρανού, για να απαλλαγούμε από τον παλαιό άνθρωπο, αγιαζόμενοι, και να ενδυθούμε τον καινόν, τον «κατά Θεόν κτισθέντα» (Εφεσ.4,24), για να ενοικήσει η Χάρις στην καρδιά μας και να έχουμε αίσθηση και εμπειρία πνευματικής ζωής», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Ακολούθως αναφέρθηκε σε θέματα ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως και ακολούθησε διάλογος.

Διανεμήθηκαν το Εορτολόγιο-Ημερολόγιο της Ι. Μητροπόλεως, αφιερωμένο «στους σπηλαιώδεις Ιερούς Ναούς και Προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως», τα γραπτά κηρύγματα των μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, η Εγκύκλιος των Χριστουγέννων, με τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο να εύχεται εις τον ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως: «Βηθλεεμικές χαρές και ευλογίες μετά των Ενορίτων και οικείων».

Ακολούθησαν, υπό του Πρωτοσυγκέλλου, Παν. Αρχ. π. Αγαθαγγέλου (Κουμαρτζάκη), η διανομή των Πιστοποιητικών επιτυχούς παρακολούθησης επιμορφωτικών Σεμιναρίων, υπό την ευθύνη του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο και ευχαρίστησε, και, τέλος, αρχαιρεσίες δια την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων