13/03/2023 13/03/2023 Κρατώντας αναμμένα κεριά στο χέρι περισσότερα από 500 παιδιά από τις Σχολικές Μονάδες της Κισάμου ανταποκρίθηκαν στον κάλεσμα του Μητροπολίτη να προέλθουν και να προσευχηθούν για τους συναθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και όσους τραυματίστηκαν από στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, σε συνεργασία με την Σχολική...
13 Μαρτίου, 2023 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2023 - 12:45

Κίσαμος: Περισσότερα από 500 παιδιά με κεριά στο χέρι προσευχήθηκαν για τα θύματα και τους τραυματίες των Τεμπών

Διαδώστε:
Κίσαμος: Περισσότερα από 500 παιδιά με κεριά στο χέρι προσευχήθηκαν για τα θύματα και τους τραυματίες των Τεμπών

Κρατώντας αναμμένα κεριά στο χέρι περισσότερα από 500 παιδιά από τις Σχολικές Μονάδες της Κισάμου ανταποκρίθηκαν στον κάλεσμα του Μητροπολίτη να προέλθουν και να προσευχηθούν για τους συναθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και όσους τραυματίστηκαν από στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, σε συνεργασία με την Σχολική Κοινότητα της Κισάμου, διοργάνωσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου) προσευχητική Σύναξη υπέρ αναπαύσεως «εις το εν τα Τέμπη σιδηροδρομικό δυστύχημα τελειωθέντων» και δέηση «υπέρ βοηθείας και ενισχύσεως των τραυματισθέντων και δοκιμαζομένων εκ του προσφάτου σιδηροδρομικού δυστυχήματος».

Στο κάλεσμα αυτό μετείχε σύσσωμη η Εκπαιδευτική Κοινότητα της Κισάμου. Περισσότερα από 500 παιδιά (μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων και της Γ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων), συνοδευόμενα από τους Διευθυντές, Εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων.

Κισάμου Αμφιλόχιος: Προσευχηθείτε με τις καθαρές καρδιές σας

Προ της αναπομπής των Δεήσεων ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με λόγους αγάπης, χαιρέτισε την μαθητιώσα νεολαία του τόπου ως και τους Συνοδούς Εκπαιδευτικούς και Γονείς, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων:

«Στην ανοιχτή αγκαλιά της Παναγίας μας συναχθήκαμε σήμερα εδώ, όλοι μαζί στο κοινό μας σπίτι την Εκκλησία, κάτω από τους θόλους της Παναγίας της Ευαγγελίστριας, νιώθοντας την ανάγκη να ενώσουμε την προσευχή μας και την αγάπη μας για τα αθώα θύματα της πρόσφατης τραγωδίας των Τεμπών, ως και για τους τραυματισθέντες και συγγενείς των θυμάτων που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η ζωή είναι δώρο Θεού που χρειάζεται να το χαιρόμαστε και να το σεβόμαστε, αλλά και να μάθουμε να νοιαζόμαστε για ότι συμβαίνει γύρω μας», κατέληξε ο Ποιμενάρχης κ.Αμφιλόχιος, καλώντας τα παιδιά «να προσευχηθούν με τις καθαρές καρδιές τους, καθώς η δική τους προσευχή ακούγεται από τον Θεό», δίδοντας τον λόγο στον π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Κερκύρας.

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός: “Ήρθατε εδώ για να δείξετε την αγάπη σας”

Ο προσκεκλημένος διακεκριμένος Κληρικός-ομιλητής, μίλησε στα παιδιά αναφέροντας πως η συνάντηση αυτή είναι «συνάντηση ελπίδας», σημειώνοντας: «Ελπίδα ότι εσείς τα παιδιά είστε συνειδητοποιημένα έναντι του θανάτου, της αδικίας, της αδιαφορίας και του συμβιβασμού με το κακό κάθε μορφής. Ελπίδα ότι δεν δέχεστε παθητικά γεγονότα που δεν έπρεπε να συμβούν. Ελπίδα ότι είστε μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια, όχι μόνο αυτή του σχολείου, αλλά και της πόλης, της τοπικής κοινωνίας. ….. Ελπίδα ότι είστε εδώ, στον Ναό, στην Εκκλησία, που είναι η μεγαλύτερη οικογένεια του κόσμου αυτού, που αγκαλιάζει την οικουμένη, γνωστούς και αγνώστους, κι αυτούς που πιστεύουν κι αυτούς που δεν πιστεύουν, διότι η προσευχή και η αγάπη της Εκκλησίας δεν κάνει διακρίσεις. ….Ήρθατε εδώ για να δείξετε την αγάπη σας, ως ελπίδα, στον συνάνθρωπο σας που τα ανθρώπινα λάθη, η αδιαφορία όσων διοίκησαν και διοικούν την Πατρίδα μας, αλλά και η ευθραυστότητα της ζωής τους οδήγησαν στον θάνατο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Θεμιστοκλής κερδίζοντας την προσοχή και προσήλωση στα λεγόμενα του μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Ακολούθως αναπέμφθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως και δέηση υπέρ βοηθείας και ενισχύσεως, με την συμμετοχή των Εφημερίων των Ενοριών της πόλεως της Κισάμου και τα παιδιά να κρατούν ανέμενα κεριά.

Παρόντες ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κισάμου και αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης: 

Κίσαμος: Ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός ομιλητής στον Γ’ Κατανυκτικό Εσπερινό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων