06/03/2024 06/03/2024 Συγκινητική η συμμετοχή πλήθους κόσμου, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και της Ερανικής Επιτροπής ανεγέρσεως του Ι.Προσκυνήματος Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, καθώς το κέντρο δεξιώσεων «Πορτοκάλι», ένα από τα μεγαλύτερα του Νομού Χανίων. Όχι μόνο πλημμύρισε από τα πλήθη του κόσμου, αλλά διέθεσε και επιπρόσθετους βοηθητικούς χώρους για να...
06 Μαρτίου, 2024 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2024 - 13:09

Κισάμου Αμφιλόχιος: “Οικογένεια νοείται η σύζευξη ανδρός και γυναικός. Όλα τα άλλα ναρκοθετούν την κοινωνία” – Πάνω από 1000 συμμετέχοντες σε εκδήλωση

Διαδώστε:
Κισάμου Αμφιλόχιος: “Οικογένεια νοείται η σύζευξη ανδρός και γυναικός. Όλα τα άλλα ναρκοθετούν την κοινωνία” – Πάνω από 1000 συμμετέχοντες σε εκδήλωση

Συγκινητική η συμμετοχή πλήθους κόσμου, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και της Ερανικής Επιτροπής ανεγέρσεως του Ι.Προσκυνήματος Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, καθώς το κέντρο δεξιώσεων «Πορτοκάλι», ένα από τα μεγαλύτερα του Νομού Χανίων. Όχι μόνο πλημμύρισε από τα πλήθη του κόσμου, αλλά διέθεσε και επιπρόσθετους βοηθητικούς χώρους για να χωρέσει την αγάπη των εκατοντάδων συμμετεχόντων, οι οποίοι ξεπέρασαν κατά πολύ τους 1000, με τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο να απαντά για τα όσα συμβαίνουν στην εποχή μας, με πράξη στήριξης στην Πολύτεκνη οικογένεια. 

Η ευθύνη συντονισμού και οργάνωσης είχε ανατεθεί από τον Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο στον υπεύθυνο του προσκυνήματος του Οσίου Νικηφόρου, Παν. Αρχ. π. Χρύσανθο (Τσαχάκη), ο δε σκοπός της εκδήλωσης ήταν διττός. Η στήριξη δύο (2) υπέρ-πολύτεκνων οικογενειών από τις Επαρχίες Κισάμου και Σελίνου και η ολοκλήρωση των εργασιών στο ιερό προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την συγκίνηση του, την χαρά ως και τις ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη του προς το πλήθος του κόσμου που είχε κατακλύσει τους χώρους του κέντρου «Πορτοκάλι», σημειώνοντας: «Μας συγκινεί και μας γεμίζει δύναμη, χαρά αλλά και ευθύνη η σημερινή προσέλευση όλων εσάς, αγαπημένων και ευλογημένων προσώπων, που με τόση χαρά και αγάπη, ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας, αν και καθημερινή και εργάσιμη ημέρα. Ομολογούμε ότι δεν περιμέναμε τόση προσέλευση, όμως… η αγάπη σας μας γέμισε την καρδιά! Ζητήσαμε από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Χανίων τα στοιχεία των 2 οικογενειών με τα περισσότερα παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις από τις Επαρχίες μας, την Κίσαμο και το Σέλινο, επιθυμώντας όπως έμπρακτα στηρίξουμε τον αγώνα της καθημερινότητας τους. Έτσι απαντά η Εκκλησία στα όσα συμβαίνουν στους καιρούς μας με την θεσμοθέτηση νόμων που αποϊεροποιούν την ζωή και κλονίζουν συθέμελα τον ιερό θεσμό της οικογένειας. Για εμάς, αλλά και για την δυσχιλιόχρονη και πλέον ιστορία και πολιτισμό αυτού του τόπου, οικογένεια νοείται η σύζευξη ανδρός και γυναικός και, ως καρπός αυτής της συνένωσης, η απόκτηση τέκνων. Όλα τα άλλα ναρκοθετούν τόσο την οικογένεια, όσο και την κοινωνία και θα μπορούσαν να λυθούν και ρυθμιστούν θέματα και προβλήματα άλλου είδους με διαφορετικό τρόπο. Επιπροσθέτως, η εκδήλωση αυτή θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση εργασιών του ιερού προσκυνήματος του Οσίου Νικηφόρου, καθώς το θαύμα της δημιουργίας του, σύγχρονη κολυμβήθρα του Σιλωάμ, έργο του μεγάλου και θαυματουργού μας Αγίου Νικηφόρου, γεμίζει όλους μας πνευματική χαρά και αγαλλίαση».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και συνεργούς της εκδήλωσης. Τον Παν. Αρχ. π. Χρύσανθο, την «ψυχή της εκδήλωση», ως είπε, ως επίσης: τον ιδιοκτήτη του Κέντρου «Πορτοκάλι» κ. Κυριάκο Παπασηφάκη, τον κορυφαίο Καλλιτέχνη της Κρητικής Μουσικής κ. Αντώνιο Μαρτσάκη και το συγκρότημα του «δια την ευγενή, απλόχερη, αφιλοκερδή προσφορά της αγάπης τους, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση», τα χορευτικά συγκροτήματα: Χορευτική Ομάδα Σελίνου «Οι Σελινιώτες», Πολιτιστικός, Παραδοσιακός Σύλλογος Σελίνου, Παραδοσιακός Σύλλογος Χανίων «Βιγλάτορες», Όμιλος Βρακοφόρων Κισσάμου, Χορευτικός Σύλλογος «Η Κίσσαμος», Αθλητικός Χορευτικός Σύλλογος «Οι Πελασγοί», Χορευτική Ομάδα Δραπανιά «δια την εθελοντική συμμετοχή τους, πλουτίζοντας και ομορφαίνοντας την βραδιά», προσφέροντας σε όλους Εικόνα του Οσίου Νικηφόρου και ένα όμορφο περιστέρι, προσφορά του εργαστηρίου κεραμικής «Γαία». Τους μεγάλους χορηγούς, χορηγούς, δωρητές «δια τις προσφορές της αγάπης τους». Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον απουσιάζοντα σε υπηρεσιακό ταξίδι, Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, στο πρόσωπο του εκπροσώπου του, Παν. Αρχ. π. Νικηφόρο Εικοσιδέκα, «δια την φιλάδελφο αρωγή και στήριξη του».

Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, οι Δήμαρχοι των Επαρχιών Κισάμου και Σελίνου και Αποκορώνου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων