10/04/2023 10/04/2023 Με την πρέπουσα κατάνυξη τελέστηκε η Ακολουθία του Νυμφίου στην Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, με επίκεντρο τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), χοροστατούντος του Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου. Ο χοροστατών Ιεράρχης σημείωσε: «Ιδού ο Νυμφίος Χριστός, εξέρχεται, εξήλθε και πάλι, εν τω μέσω του Ναού δια να εισέλθει εν τω μέσω των καρδιών πάντων...
10 Απριλίου, 2023 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2023 - 8:17

Κισάμου: Ο Νυμφίος εξήλθε για να εισέλθει στο μέσο της καρδιάς μας

Διαδώστε:
Κισάμου: Ο Νυμφίος εξήλθε για να εισέλθει στο μέσο της καρδιάς μας

Με την πρέπουσα κατάνυξη τελέστηκε η Ακολουθία του Νυμφίου στην Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, με επίκεντρο τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), χοροστατούντος του Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου.

Ο χοροστατών Ιεράρχης σημείωσε: «Ιδού ο Νυμφίος Χριστός, εξέρχεται, εξήλθε και πάλι, εν τω μέσω του Ναού δια να εισέλθει εν τω μέσω των καρδιών πάντων ημών. Μόνος, περιβεβλημένος κοκκίνη χλαμύδα και ακάνθινο στέφανο, πορεύεται προς το εκούσιον Πάθος Του. Το ερώτημα, αδελφοί, είναι εάν και εμείς θα συμπορευτούμε μαζί Του. Εάν, αυτή την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, αποφασίσαμε όπως σταυρώσουμε τα πάθη μας, ενταφιάσουμε τον παλαιό άνθρωπο για να μπορέσει η Ανάσταση του Χριστού μας να συμπαρασύρει όλους μας σε μια προσωπική Ανάσταση· αυτή του νέου ανθρώπου, και την καινής κτίσης που τόσο έχουμε ανάγκη ως πρόσωπα και ως κοινωνία. Άραγε θα το τολμήσουμε; Η απόφαση είναι δική μας και η ευθύνη είναι δική μας», κατέληξε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον Ι.Μητροπολιτικό Ναό: «Καλή Αγία Εβδομάδα- Ανάσταση ψυχών και καρδιών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων