18/09/2021 18/09/2021 Κατά την εορτή της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής, Ελπίδας, Πίστης και Αγάπης ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος ιερούργησε στον ομώνυμο εορτάζοντα κεντρικό Ιερό Ναό της Ενορίας Κουντούρας. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα, αναφέρθηκε στην σημασία και αναγκαιότητα ομολογίας πίστεως στους καιρούς μας. «Ο Χριστιανός της εποχής μας μοιάζει...
18 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2021 - 15:55

Κισάμου: «Οι μάρτυρες της πίστεως δείχνουν άλλη ποιότητα ζωής»

Διαδώστε:
Κισάμου: «Οι μάρτυρες της πίστεως δείχνουν άλλη ποιότητα ζωής»

Κατά την εορτή της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής, Ελπίδας, Πίστης και Αγάπης ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος ιερούργησε στον ομώνυμο εορτάζοντα κεντρικό Ιερό Ναό της Ενορίας Κουντούρας.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα, αναφέρθηκε στην σημασία και αναγκαιότητα ομολογίας πίστεως στους καιρούς μας.

«Ο Χριστιανός της εποχής μας μοιάζει να μην θεωρεί αναγκαίο την μαρτυρία και ομολογία της πίστεως. Πορεύεται, χτίζει και οργανώνει την ζωή του σε βάσεις και θεμέλια που δεν στηρίζονται στην πίστη, το ιερό, το άγιο, το μυστήριο, το θαύμα. Αποτέλεσμα: να εγκλωβίζεται ολοένα και περισσότερο σε μια ζωή και ένα κόσμο, ένα πολιτισμό που μυρίζει περισσότερο θάνατο και λιγότερο ζωή. Οι σημερινά τιμώμενες μάρτυρες της πίστεως μας φωτίζουν και δείχνουν ένα άλλο ήθος, μια άλλη ποιότητα ζωής που νικά τον θάνατο και ελευθερώνει τον άνθρωπο».

Επίσης δεν έκρυψε την χαρά του για την πρόοδο αγιογράφησης του Ναού, ενώ ευχαρίστησε τόσο τον Αρχ. Επίτροπο Σέλινου Αιδ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Ανδρουλάκη, αναπλ. Εφημέριο, όσο και τους ευλαβείς δωρητές.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων