07/09/2023 07/09/2023 Η προγραμματισμένη για τους προαύλιους χώρους των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, Συναυλία Αλληλεγγύης, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, μεταφέρθηκε στο άνετο και ευρύχωρο κέντρο «Στημαδώρης», στην πόλη της Κισάμου, χωρητικότητας 800 και πλέον προσώπων. Απρόσμενη η ανταπόκριση τόσου κόσμου στην πρόσκληση στήριξης των προνοιακών και φιλανθρωπικών δομών του Αννουσάκειου Ιδρύματος καθώς, ο...
07 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2023 - 16:22

Κοσμοπλημμύρα σε Συναυλία Αλληλεγγύης υπέρ των δομών του Αννουσάκειου Ιδρύματος

Διαδώστε:
Κοσμοπλημμύρα σε Συναυλία Αλληλεγγύης υπέρ των δομών του Αννουσάκειου Ιδρύματος

Η προγραμματισμένη για τους προαύλιους χώρους των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, Συναυλία Αλληλεγγύης, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, μεταφέρθηκε στο άνετο και ευρύχωρο κέντρο «Στημαδώρης», στην πόλη της Κισάμου, χωρητικότητας 800 και πλέον προσώπων.

Απρόσμενη η ανταπόκριση τόσου κόσμου στην πρόσκληση στήριξης των προνοιακών και φιλανθρωπικών δομών του Αννουσάκειου Ιδρύματος καθώς, ο άστατος καιρός και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, προμήνυαν την μη συμμετοχή-προσέλευση τόσου μεγάλου πλήθους. Το κέντρο γέμισε, ως και όλοι οι εξωτερικοί – άνετοι χώροι του, καθώς η βραδιά εξελίχθηκε ζεστή και χωρίς βροχή, όπως η υπόλοιπη ημέρα.

Ευθύνη συντονισμού της εκδήλωσης είχε η κα Θεώνη Κουτσουνάκη, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης, Συνεργάτιδα του Αννουσάκειου, η οποία αναφέρθηκε στις δομές και δράσεις του Ιδρύματος ως και τα νέα Προγράμματα που το Ίδρυμα θέτει σε λειτουργία για τους 100 περιθαλπομένους – τροφίμους που διαβιούν σε αυτό. Θεατρικό Εργαστήρι και ειδικό Πρόγραμμα, με τίτλο «Μαθήματα Ζωής». Δημιουργία θεατρικής ομάδας, χοροθεραπείας, μουσικής, κ.α. «ένα μικρό σχολείο σε καθημερινή βάση που θα απασχολεί τους περιθαλπόμενους και θα ομορφύνει την ζωή τους», όπως σημείωσε η συντονίστρια της βραδιάς, ευχαριστώντας την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, δια την ευγενή χορηγία-χρηματοδότησης του Προγράμματος.

Συγκίνηση από την απρόσμενη συμμετοχή τόσου κόσμου

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, εξέφρασε την συγκίνηση και την χαρά του δια την απρόσμενη συμμετοχή τόσου κόσμου, καλωσορίζοντας, με λόγους θερμούς, τους μετέχοντες, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως και κάνοντας ειδική αναφορά εις τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό. Ανέφερε, μεταξύ άλλων: «… Η προσέλευση όλων εσάς, αγαπημένων φίλων και αδελφών εν Χριστώ, με τις απρόσμενες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, μας χαρίζει δύναμη όπως συνεχίζουμε την προσπάθεια ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου και στήριξης των ευάλωτων και κοινωνικά αδύναμων συνανθρώπων μας, οι οποίοι καθημερινά χτυπούν την πόρτα του Αννουσάκειου και επωφελούνται από το πλήθος των προνοιακών και κοινωνικών δομών και δράσεων του.

Πολλές και ευγνώμονες οι ευχαριστίες μας προς όλους τους συνεργούς σε αυτό το έργο αγάπης και φιλανθρωπίας του Θεού που, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά και ποιοτικά, διακονείται και λειτουργείται μέσα από το Αννουσάκειο. Πολιτισμός σε έναν τόπο δεν είναι μόνο οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πάρκα και οι αγορές του• πολιτισμός είναι οι άνθρωποι του τόπου να έχουν την αγωνία του συνανθρώπου της διπλανής πόρτας, να νοιάζονται για τις ανάγκες του, να κάνουν τον πόνο του, πόνο τους και την χαρά του, χαρά τους.

Αυτό τον πολιτισμό, τον πολιτισμό της προσφοράς, της αλληλεγγύης, του μοιράσματος και του ανοίγματος διακονεί το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως μας, τις πλείστες φόρες με την ελλιπή παρουσία θεσμικών Φορέων και Προσώπων, καθώς η ανταπόκριση τους είναι πολύ μικρότερη από την οφειλόμενη και αναμενόμενη. Δόξα τω Θεώ, η αγάπη Του και το έλεος Του πλουσιοπάροχα μας χαρίζεται και στο Αννουσάκειο»!, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαριστώντας στο πρόσωπο του Διοικητικού Διευθυντή του Ιδρύματος, Αιδ. Πρωτ. π. Αντωνίου Αρετάκη όλο το προσωπικό δια «την κατάθεση ψυχής».

Ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους «συνεργούς στο έργο του Θεού», τους Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως, Εθελοντές, Χορηγούς, Δωρητές, Χορηγούς της βραδιάς, με αναφορά εις τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο «δια την ευγενή και αρχοντική» αρωγή του στην υλοποίηση του Προγράμματος «Μαθήματα Ζωής».

Η βραδιά Αλληλεγγύης και Αγάπης πλουτίστηκε από τον καταξιωμένο τραγουδιστή παραδοσιακών-νησιώτικων τραγουδιών, «Βασιλιά του νησιώτικου τραγουδιού», Ματθαίο Γιαννούλη, συνοδευόμενο από τον Κρητικό και Πάτμιο Αντώνη Γαμπιεράκη και το συγκρότημα τους. Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ως και μεγάλος αριθμός εκπροσώπων Φορέων και Αρχών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων