17/03/2019 17/03/2019 Στο ιστορικό και πανσεβάσμιο Πατριαρχικό και Σταυροπηγιακό Μοναστήρι της Παναγίας της Γωνιάς εορτάστηκε, σεμνοπρεπώς, η μεγάλη εορτή της πίστεως και ευσεβείας, η Κυριακή της Ορθοδοξίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων, πέριξ του Καθολικού της Μονής, με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από την...
17 Μαρτίου, 2019 - 16:54

Μητρ. Κισάμου: Μην μας απογοητεύουν τα μηνύματα των καιρών

Διαδώστε:
Μητρ. Κισάμου: Μην μας απογοητεύουν τα μηνύματα των καιρών

Στο ιστορικό και πανσεβάσμιο Πατριαρχικό και Σταυροπηγιακό Μοναστήρι της Παναγίας της Γωνιάς εορτάστηκε, σεμνοπρεπώς, η μεγάλη εορτή της πίστεως και ευσεβείας, η Κυριακή της Ορθοδοξίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων, πέριξ του Καθολικού της Μονής, με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από την ευρύτερη περιοχή. Εις τον λόγο του ο Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε εις το νόημα της εορτής, σημειώνοντας: «Η σημερινή λαμπρή ημέρα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, είναι εορτή της Εκκλησίας μας. Η Μητέρα μας Εκκλησίας, τροφός του ευσεβούς ημών Γένους λαμπροφορεί σήμερα και καλεί όλους μας να μετέχουμε και να λουστούμε το φώς αυτό της αλήθειας, της χαράς, της ζωής, της πίστεως και της ελπίδος, έτσι όπως η γενεές των γενεών, οι γεννήτορες και προπάτορες μας αιώνες βίωσαν και έζησαν. Μην μας θορυβούν και απογοητεύουν τα μηνύματα των καιρών και οι εκκωφαντικοί θόρυβοι και ιαχές συστημάτων, θεωριών και πάσης φύσεως ιδεολογιών. Όλα αυτά, τα ανθρώπινα, έρχονται και παρέρχονται. Αρκετές δε φορές τα προσπερνά όχι μόνον η κοινωνία, αλλά και η ιστορία. Ο Χριστός, η Εκκλησία του είναι που μένουν θα μείνουν έως της συντελείας του αιώνος. Αυτή την Εκκλησία ας εμπιστευτούμε και σε Αυτήν ας εναποθέσουμε πόθους, επιθυμίες, αγωνίες, αλλά και ελπίδα, καθώς είναι η μόνη αλήθεια και χαρά της ζωής. Στώμεν καλώς», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ακολούθησε εις την παρακείμενη Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης η καθιερωμένη εορτή του Ιδρύματος, με ομιλητή τον ελλογ. Δρ. Κωνσταντίνο Ζορμπά, Άρχοντα Ιερομνήμονα της Α.τ.Χ.Μ.Ε., Γενικό Δντή της ΟΑΚ, με θέμα: «Οι Προφήται ως είδον, οι Απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβε…. Το έργο και η μαρτυρία της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης ως συνέχεια της ομολογίας των Πατέρων της 7ης Οικουμενικής Συνόδου». Ο ομιλητής με λόγο μεστό, θεολογικό και επίκαιρο αναφέρθηκε εις την 50ετή πορεία του Ιδρύματος, εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη του Ιδρύματος προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον και πνευματικό προστάτη της ΟΑΚ και κατέθεσε επίκαιρους προβληματισμούς. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος, ο οποίος αναφέρθηκε εις την ιστορική πορεία της ΟΑΚ, μνημόνευσε εν ευγνωμοσύνη και ευχαριστία, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ως και όλους τους συνεργούς εις την ιστορική αυτή πορεία και ευχήθηκε όπως το Ίδρυμα συνεχίζει την φωτεινή και ανοδική πορεία του εις την νέα 50ετία ζωής και διαλογικής μαρτυρίας του. Της εορτίου εκδηλώσεως ακολούθησε νηστίσιμη τράπεζα για όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι κατέκλυσαν την κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων