31/01/2020 04/02/2020 “Να μην συμβιβαστείτε ποτέ στην ζωή σας με την μετριότητα. Να μην επιτρέψετε σε κανένα να αλώσει και αλλοτριώσει την ψυχή και την καρδιά σας”, προέτρεψε τους μαθητές του ΕΠΑΛ Κισάμου ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος.  Η μνήμη των αγίων Τριών Ιεραρχών εορτάστηκε και στην Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου. Θείες Λειτουργιές, εκκλησιασμός των Σχολείων, επίκαιρες...
31 Ιανουαρίου, 2020 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2020 - 9:54

Μητρ. Κισάμου: “Να μην συμβιβαστείτε ποτέ στη ζωή σας με τη μετριότητα”

Διαδώστε:
Μητρ. Κισάμου: “Να μην συμβιβαστείτε ποτέ στη ζωή σας με τη μετριότητα”

“Να μην συμβιβαστείτε ποτέ στην ζωή σας με την μετριότητα. Να μην επιτρέψετε σε κανένα να αλώσει και αλλοτριώσει την ψυχή και την καρδιά σας”, προέτρεψε τους μαθητές του ΕΠΑΛ Κισάμου ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος. 

Η μνήμη των αγίων Τριών Ιεραρχών εορτάστηκε και στην Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου. Θείες Λειτουργιές, εκκλησιασμός των Σχολείων, επίκαιρες ομιλίες και εόρτιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις κατά τόπους Σχολικές Μονάδες.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ιερούργησε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, πληθούσης της Εκκλησίας από την ομορφιά και την χάρι της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου (Α΄/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης), με την συμμετοχή των Δημοτικών Αρχών και άλλων Φορέων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εκπαιδευτικός, ορισθείσα υπό του Δήμου Κισάμου.

Το απόγευμα της αυτής ημέρας το ΕΠΑΛ Κισάμου (Τεχνικό Λύκειο) οργάνωσε εκδήλωση εις το αμφιθέατρο του Δήμου Κισάμου με την συμμετοχή όλων των μαθητών του ΕΠΑΛ ως και των Καθηγητών/τριών του Σχολείου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, προσκληθείς υπό του Διευθυντού του ΕΠΑΛ κ. Νεκταρίου Ζουριδάκη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Δντή και τον Σύλλογο Καθηγητών δια την πρόσκληση και απευθυνόμενος στα παιδιά, αφού αναφέρθηκε εις την διακονία του ως εκπαιδευτικός στο ίδιο Λύκειο ως και σε άλλα Λύκεια της περιοχής, σημείωσε: «Εύχομαι αγαπητά μας παιδιά να μην συμβιβαστείτε ποτέ στην ζωή σας με την μετριότητα. Να μην επιτρέψετε σε κανένα να αλώσει και αλλοτριώσει την ψυχή και την καρδιά σας. Να μην ενδώσετε στον ίλιγγο της ταχύτητας, τον κίνδυνο του απαγορευμένου, τις πάσης φύσεως εξαρτήσεις που αφαιρούν από τον άνθρωπο την ελευθερία του και την προσωπικότητα του. Να είστε ελεύθεροι. Να πλουτίζετε την ψυχή και την καρδιά σας όχι μόνο με γνώσεις και τέχνες, αλλά κυρίως με αρετές, πίστη, αξίες και ιδανικά. Κλείστε τα αυτιά σας σε όλους εκείνους που σας υπόσχονται ψεύτικους παραδείσους αισθήσεων και παραισθήσεων. Να μην εμπιστεύεστε τους άλλους περισσότερο από εκείνους που αληθινά σας αγαπούν. Τους γονείς σας, την οικογένεια σας, τους εκπαιδευτικούς και δασκάλους σας και όλους εμάς που χαιρόμαστε για την πρόοδο σας, σας καμαρώνουμε, πιστεύουμε σε εσάς και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνετε καλύτεροι από εμάς, αρκεί να το πιστέψετε. Στις δυσκολίες της ζωής μην σκύψετε το κεφάλι και μην λιποτακτήσετε. Πρότυπο στον αγώνα σας αυτό να είναι οι Τρείς Ιεράρχες που σήμερα εορτάζει η Εκκλησία μας, οι οποίοι θυσίασαν την ζωή τους αφήνοντας σε όλους εμάς τον πλούτο του παραδείγματος τους και τις χρυσές παρακαταθήκες της ζωής τους», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Νεκτάριος Ζουριδάκης ευχαρίστησε «τον πνευματικό πατέρα της Μητροπόλεως μας», αναφερόμενος εις την σημασία της εορτής. Της ομιλίας ακολούθησε προβολή ταινίας με επίκαιρο περιεχόμενο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων