27/11/2020 27/11/2020 Συνεχίζονται και εντείνονται, ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο της λοιμικής πανδημίας, οι Θείες Λειτουργίες και οι Ιερές Παρακλήσεις που τελούνται στο ιερό προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στην γενέτειρα Του, το Συρικάρι Κισάμου. Τόπος αναφοράς η πατρική οικία του Οσίου Νικηφόρου που έχει μετατραπεί σε προσκύνημα και βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από τον Ι.προσκυνηματικό...
27 Νοεμβρίου, 2020 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2020 - 19:03

Μητρ. Κισάμου: “Βάλσαμο στις πληγές μας ο όσιος Νικηφόρος”

Διαδώστε:
Μητρ. Κισάμου: “Βάλσαμο στις πληγές μας ο όσιος Νικηφόρος”

Συνεχίζονται και εντείνονται, ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο της λοιμικής πανδημίας, οι Θείες Λειτουργίες και οι Ιερές Παρακλήσεις που τελούνται στο ιερό προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στην γενέτειρα Του, το Συρικάρι Κισάμου.

Τόπος αναφοράς η πατρική οικία του Οσίου Νικηφόρου που έχει μετατραπεί σε προσκύνημα και βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από τον Ι.προσκυνηματικό Του Ναό. Χιλιάδες ονόματα, υπέρ υγείας και ιάσεως-θεραπείας, μνημονεύονται στην ιερά προσκομιδή και σε κάθε Ι. Παράκληση, καθώς καθημερινά καταγράφονται στην παρρησία του προσκυνήματος πλειάδα ονομάτων που καταφθάνουν απ΄ όλη την οικουμένη, υπέρ υγείας και αναρρώσεως.

Τελώντας την Ι. Παράκληση ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος σημείωσε:

«Στήριγμα και παρηγοριά μας, τους ανατρεπτικούς αυτούς καιρούς, το έλεος του Θεού και οι πρεσβείες της Παναγίας Μητέρας μας και των Αγίων μας, του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού. Του οικουμενικού αυτού Αγίου μας που η αγάπη του Θεού ευδόκησε να φανερωθεί, αποκαλυφθεί στους χαλεπούς καιρούς μας και να γίνει αιτία στήριξης, ανακούφισης, παρηγορίας και ελπίδας χιλιάδων πονεμένων και λαβωμένων ψυχών ανά την οικουμένη. Λαβωμένος και στιγματισμένος ο Ίδιος από την λοιμική νόσο της εποχής του, την λέπρα, τείνει ευήκοο ους στις παρακλήσεις μας, τις δεήσεις και τα αιτήματα μας. Νιώθουμε ότι μας καταλαβαίνει, μας ακούει, μας παρηγορεί, μας στηρίζει, μας αγκαλιάζει με τις πρεσβείες και την παρουσία Του. Βάλσαμο στις πληγές μας, ψυχικές και σωματικές. Και αν αστοχήσαμε στην μέχρι σήμερα πορεία μας, ας αξιοποιήσουμε την περίοδο αυτή της ζωής μας όχι για να εμφωλεύσει ο φόβος και η αβεβαιότητα αλλά για να γίνει ευκαιρία – καιρός να στοχεύσουμε στον Θεό. Καθώς, τελικά, μόνο όταν στοχεύουμε στον Θεό δεν αστοχούμε. Ας γίνει ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός το πνευματικό μας όχημα προς τον ιερό αυτό στόχο της Θεοκοινωνίας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Προ του τέλους της Ι. Παρακλήσεως ανέπεμψε προσευχητική δέηση «υπέρ αναρρώσεως των υπό της πανδημίας κατατρυχομένων αδελφών ημών· των ιατρών, νοσηλευτών και διακόνων της υγείας, εν τω έθνει ημών και εν τω κόσμω άπαντι».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων