14/05/2019 14/05/2019 Εκατοντάδες λαού μετείχε εις την ιερά πανήγυρι της εορτής του Αγίου ιερομάρτυρος Θεράποντος, κατά την οποία εορτάζει το παρεκκλήσιο του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου που ευρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο των κτηριακών συγκροτημάτων του Αννουσάκειου. Ο φετινός εορτασμός υπήρξε ξεχωριστός και ιδιαίτερος καθώς, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου...
14 Μαΐου, 2019 - 11:29

Μητρ.Κισσάμου: “Ο άνθρωπος αναζητεί, από την φύση του, να κτίσει γέφυρες επικοινωνίας με τον Θεό”

Διαδώστε:
Μητρ.Κισσάμου: “Ο άνθρωπος αναζητεί, από την φύση του, να κτίσει γέφυρες επικοινωνίας με τον Θεό”

Εκατοντάδες λαού μετείχε εις την ιερά πανήγυρι της εορτής του Αγίου ιερομάρτυρος Θεράποντος, κατά την οποία εορτάζει το παρεκκλήσιο του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου που ευρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο των κτηριακών συγκροτημάτων του Αννουσάκειου.

Ο φετινός εορτασμός υπήρξε ξεχωριστός και ιδιαίτερος καθώς, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και ευγενούς αποκρίσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, κατά τον Εσπερινό της εορής μεταφέρθηκε εκ Ρεθύμνου, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, ο Τίμιος και Θαυματουργός Σταυρός, γνωστός ως ο Σταυρός της Χατζίνας, πολύτιμος πνευματικός θησαυρός και παρακαταθήκη της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων. Τον Τίμιο Σταυρό μετέφερε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Αιδ. Πρωτ. π.Νικόλαος Νικηφόρος. Της υποδοχής του Τιμίου Σταυρού ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Καθ΄ όλη την διάρκεια του Εσπερινού και αρκετή ώρα εν συνεχεία ο Αιδ. π. Νικόλαος σταύρωνε τους εκατοντάδες πιστούς, πλήθος ανθρώπων κάθε ηλικίας, πρόσωπα με θέματα υγείας και δυσκολίες που ένιωσαν την ανάγκη να προστρέξουν και υπομονετικά περίμεναν να λάβουν την χάρι και ευλογία του Τιμίου Σταυρού. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο δια την ευλογία ελεύσεως του Τιμίου Σταυρού, σημείωσε: «Ο άνθρωπος αναζητεί, από την φύση του, να κτίσει γέφυρες επικοινωνίας με τον Θεό. Σ΄ αυτό τον αγώνα και προσπάθεια γίνεται στην ψυχή και την ζωή του ανθρώπου μία πάλη.

Η πάλη της λογικής με την ομορφιά και την αλήθεια της πίστης. Στους καιρούς μας εμμονικά κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η πίστη είναι ένας μύθος και η λογική χαρίζει νόημα και ζωή στον άνθρωπο. Ότι υπάρχει «Θεός» και εκτός Εκκλησίας. Ο ανθρωποθεός του Νίτσε και των οπαδών του. Όμως η εμπειρία και το βίωμα των 2.000 και πλέον χιλιάδων χρόνων ζωής και πορείας της Εκκλησίας, ο Τίμιος και Θαυματουργός Σταυρός που σήμερα προσκυνούμε και που μαρτυρούνται εκατοντάδες θαυμαστές παρεμβάσεις Του στην ζωή πλήθους αδελφών μας, η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού, ως και όλα τα θαυμαστά, ιερά και άγια που μυστικά βιώνουν ανά τους αιώνες τα εκατομμύρια των πιστών που κρατούν αναμμένο το καντήλι της πίστης στις ψυχές και τις καρδιές των, μαρτυρεί του λόγου το αληθές. Μείνετε, αδελφοί, κραταιοί και δυνατοί σε αυτή την αλήθεια και σε αυτή την πίστη.

Αντισταθείτε σε κάθετι που έρχεται να μολύνει τον πολύτιμο αυτό θησαυρό και ιερά παρακαταθήκη. Χρέος όλων μας να τον παραδώσουμε ακέραιο και αμόλυντο στις επερχόμενες γενεές», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον Διοικητικό Δντή του Αννουσάκειου Αιδ. Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιο Αρετάκη ως και όλο το προσωπικό δια την «κατάθεση ψυχής» εις τους περιθλπόμενους ως και τους εκατοντάδες ευεργετούμενους του Ιδρύματος που καθημερινά δέχονται την αγάπη, φροντίδα, στοργή και μέριμνα του Ιδρύματος μέσα από τις πολλές και ποικίλλες δράσεις του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων