09/02/2023 09/02/2023 Κατόπιν της σχετικής μελέτης και των προβλεπομένων αδειών, άρχισαν επισκευαστικές εργασίες στον Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσσαμο, καθώς σύμφωνα με τον επιβλέποντα μηχανικό κ. Απόστολο Ανδρεάδη, ο Ναός χρήζει άμεσων και πολλών παρεμβάσεων. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν: επισκευή σιδηρού οπλισμού, ο οποίος έχει οξειδωθεί και έχει καταστραφεί μέρος του σκυροδέρματος, αποκάλυψη και...
09 Φεβρουαρίου, 2023 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2023 - 19:44

Μητρόπολη Κισάμου: Επισκευάζεται ο Μητροπολιτικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Μητρόπολη Κισάμου: Επισκευάζεται ο Μητροπολιτικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Κατόπιν της σχετικής μελέτης και των προβλεπομένων αδειών, άρχισαν επισκευαστικές εργασίες στον Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσσαμο, καθώς σύμφωνα με τον επιβλέποντα μηχανικό κ. Απόστολο Ανδρεάδη, ο Ναός χρήζει άμεσων και πολλών παρεμβάσεων.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν: επισκευή σιδηρού οπλισμού, ο οποίος έχει οξειδωθεί και έχει καταστραφεί μέρος του σκυροδέρματος, αποκάλυψη και καθαρισμός οπλισμού, επάλειψη με κατάλληλα προστατευτικά των σιδήρων, επικάλυψη με επισκευαστικό σκυρόδερμα, μόνωση και αλλαγή (όπου χρειάζεται) των προστατευτικών των κρυστάλλων του τρούλου, αντικατάσταση φθαρμένων πλακών, επίχρισμα και χρωματισμός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον επιβλέποντα μηχανικό κ. Απόστολο Ανδρεάδη λέγοντας: «Πολλές οι ευχαριστίες μας προς τον επιβλέποντα μηχανικό μας κ. Ανδρεάδη καθώς, αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς, προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του εις την Ιερά Μητρόπολη μας, συμβάλλοντας έμπρακτα εις την επίλυση και διευθέτηση πλήθους τεχνικών εκκρεμοτήτων και θεμάτων σε διάφορα κατασκευαστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ των οποίων και οι αναγκαίες παρεμβάσεις που χρήζει ο Ιερός Μητροπολιτικός μας Ναός.

Ευχαριστούμε, επίσης, και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους που, εκ του περισσεύματος της καρδίας τους, έρχονται ποικιλοτρόπως αρωγοί εις το έργο της Ι. Μητροπόλεως μας, στηρίζοντας την ταπεινή μας διακονία. Κύριος ο Θεός, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, ας ανταποδώσει μισθό εκατονταπλασίονα», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Καθώς το κόστος των εργασιών αυτών είναι ιδιαίτερα υψηλό ανακοινώνεται ο Τραπεζικός λογαριασμός του Ι. Μητροπολιτικού Ναού: GR1601103902000039061502686 (Εθνική Τράπεζα), με την σημείωση «δια την επισκευή», δι΄ όσους επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων