05/07/2021 06/07/2021 Ιερές Παρακλήσεις και Θείες Λειτουργίες τελούνται, αδιάλειπτα, εις την γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού (Συρικάρι Κισάμου), και τον Ι. Προσκυνηματικό Του Ναό, με την μνημόνευση χιλιάδων ονομάτων που έχουν καταγραφεί εις την παρρησία του Ι. Προσκυνήματος. Πλήθος προσκυνητών κατακλύζουν το ιερό προσκύνημα, τόσο κατά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών, όσο και καθημερινά, με προσκύνηση...
05 Ιουλίου, 2021 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2021 - 3:39

Μητροπολίτης Κισάμου: “Να προσευχηθούμε για τον Γέροντα”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κισάμου: “Να προσευχηθούμε για τον Γέροντα”

Ιερές Παρακλήσεις και Θείες Λειτουργίες τελούνται, αδιάλειπτα, εις την γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού (Συρικάρι Κισάμου), και τον Ι. Προσκυνηματικό Του Ναό, με την μνημόνευση χιλιάδων ονομάτων που έχουν καταγραφεί εις την παρρησία του Ι. Προσκυνήματος.

Πλήθος προσκυνητών κατακλύζουν το ιερό προσκύνημα, τόσο κατά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών, όσο και καθημερινά, με προσκύνηση και στην πατρική οικία του Οσίου Νικηφόρου, η οποία ευρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τον Ι. Προσκυνηματικό Του Ναό· ανακαινισμένη, έχοντας μετατραπεί σε προσκύνημα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε Ι. Παράκληση, αναπέμποντας ειδική δέηση-προσευχή: «υπέρ ιάσεως των εν ασθενεία και θλίψη ευρισκομένων, ενισχύσεως των Ιατρών, Νοσηλευτών και αιωνίου μνήμης των εκ της νόσου τελειωθέντων».

Στον σύντομο λόγο του ο Σεβασμιώτατος σημείωσε:

«Η ιδιαίτερα υψηλή, σχεδόν ακραία θερμοκρασία της ημέρας δεν εμπόδισε την προσέλευση σήμερα όλων εσάς, των συνευχομένων – συμπροσκυνητών, οι οποίοι κατακλύζετε τον Ι. Προσκυνηματικό Ναό και τον προαύλιο χώρο του, φανερώνοντας με την προσευχητική συμμετοχή σας την ζωντανή παρουσία του Οσίου Νικηφόρου στην ζωή σας και τους οικείους σας. Υπερβαίνοντας την δοκιμασία της υψηλής θερμοκρασίας, τον κόπο της διαδρομής, οδηγήσατε τα βήματα σας σε τούτο τον τόπο· τον ιερό, τον άγιο, εναποθέτοντας τον πόνο σας, το δάκρυ, την παράκληση, την προσδοκία, την ευχή, την προσευχή, την ικεσία εις τον Άγιο των καρδιών μας, τον Όσιο πατήρ ημών Νικηφόρο τον Λεπρό. Τι είναι η Εκκλησία; ρωτούν πολλοί. Η απάντηση κρύβεται σε ό,τι ζούμε εδώ την ώρα αυτή. Αυτό είναι η Εκκλησία. Ο τόπος της αναπαύσεως μας. Μας παρηγορεί, μας στηρίζει, μας ξεκουράζει, σφουγγίζει τα δάκρυα μας, μας ελευθερώνει· σηκώνει τους πόνους, τις αγωνίες και τις αδυναμίες μας και μας οδηγεί στην Βασιλεία του Θεού, στην χώρα του Αχωρήτου. Εκεί που νιώθουμε πως τα πάντα καταρρέουν γύρω μας και μέσα μας, πως χάνεται η γη από τα πόδια μας, εκεί είναι που έρχεται το χέρι του Θεού να μας κρατήσει, να μας ανορθώσει, να μας σώσει. Οι Άγιοι μας, ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός, αποτελούν τρανή απόδειξη της Θεϊκής αυτής αγάπης· βεβαίωση ότι ο Θεός «μεθ΄ ημών εστί», ανέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καλώντας τους πολυπληθείς προσκυνητές όπως εντείνουν την προσευχή τους για όσους ευρίσκονται σε δοκιμασία και θλίψη.

«Σας καλώ και σας παρακαλώ στην προσευχή μην λησμονούμε τους αδελφούς μας εκείνους που χρήζουν στήριξης πνευματικής. Ιδιαίτερα σας παρακαλώ να προσευχηθούμε για τον Γέροντα Εφραίμ, τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Βατοπαιδίου, που τόσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία και βρίσκεται σε εμπερίστατη κατάσταση, τον μικρό Ευάγγελο ο οποίος στην τρυφερή ηλικία των 14 ετών διαγνώστηκε με δύσκολη ασθένεια, ως και για όσα άλλα πρόσωπα ο καθένας μας γνωρίζει τις ανάγκες και δυσκολίες τους. Η προσευχή ξεκλειδώνει τις πύλες του Ουρανού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων