20/03/2023 20/03/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κισάμου, τον Δήμο Πλατανιά και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης διοργανώνουν μεγάλο αφιέρωμα στους αγώνες των Κρητών κατά την Επανάσταση του 1821. Η Εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, το Σάββατο, 25η Μαρτίου και ώρα 19.00 μμ., ως ακολούθως: Ο διδάσκων στο Τμήμα...
20 Μαρτίου, 2023 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2023 - 13:36

Μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα στους αγώνες των Κρητών κατά την Επανάσταση του 1821

Διαδώστε:
Μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα στους αγώνες των Κρητών κατά την Επανάσταση του 1821

Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κισάμου, τον Δήμο Πλατανιά και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης διοργανώνουν μεγάλο αφιέρωμα στους αγώνες των Κρητών κατά την Επανάσταση του 1821.

Η Εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, το Σάββατο, 25η Μαρτίου και ώρα 19.00 μμ., ως ακολούθως:

Ο διδάσκων στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Ιστορικός κ. Σκαλιδάκης Ιωάννης θα παρουσιάσει το χρονικό των συγκρούσεων στην Κρήτη από 1821 έως
και το 1830. Ο Σύλλογος Ριζιτών “Η Κίσαμος” θα αποδώσει Ριζίτικα της Επανάστασης.

Η εκδήλωση θα διανθιστεί από την χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, η οποία θα παρουσιάσει Θούρια από τη συλλογή του Παύλου Βλαστού, σπουδαίου Ιεροψάλτη και Λαογράφου. Την Χορωδία συνοδεύει τετραμελής ορχήστρα υπό την Δ/νση του χοράρχη κ. Γεώργιου Χαχλάκη, ενώ εκτός του Μουσικού μέρους θα υπάρξει και  σχετική Αφήγηση για το έργο.

Συντονίζει ο Δρ. Κων/νος Ζορμπάς, Γεν. Δ/ντης της ΟΑΚ. Σας προσκαλούμε όλους να τιμήσουμε τους Κρήτες Αγωνιστές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων