17/10/2018 17/10/2018 Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα ετών ζωής και δράσης της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, προέβει στην έκδοση επετειακού Λευκώματος, με τίτλο «… των Αποστόλων τοις ίχνεσιν….». Πρόκειται περί καλαίσθητης και ιδιαίτερα προσεγμένης έκδοσης, η οποία είναι αφιερωμένη στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το μεγάλο αυτό εκκλησιαστικό και...
17 Οκτωβρίου, 2018 - 14:07
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2018 - 14:39

Νέα επετειακή έκδοση της Ι. Μ. Κισάμου και Σελίνου

Διαδώστε:
Νέα επετειακή έκδοση της Ι. Μ. Κισάμου και Σελίνου

Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα ετών ζωής και δράσης της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, προέβει στην έκδοση επετειακού Λευκώματος, με τίτλο «… των Αποστόλων τοις ίχνεσιν….». Πρόκειται περί καλαίσθητης και ιδιαίτερα προσεγμένης έκδοσης, η οποία είναι αφιερωμένη στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το μεγάλο αυτό εκκλησιαστικό και ιστορικό γεγονός, το οποίο, κατόπιν προτάσεως της του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου και αποδοχής από όλους τους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, πραγματοποιήθηκε από 17-23 Ιουνίου 2016 στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Η έκδοση αυτή, μέσω φωτογραφικών αποτυπώσεων και επιλέκτων σχετικών κειμένων τα οποία περιλαμβάνει, υπενθυμίζει και μνημονεύει το μεγάλο αυτό γεγονός της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Το ιδιαίτερο αυτό έργο προλογίζει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Οποίος σημειώνει στον πρόλογο Του: «Χαιρετίζομεν και επευλογούμεν την έκδοσιν υπό της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου αναμνηστικού φωτογραφικού Λευκώματος διά την Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδον της Ορθοδόξου Εκκλησίας, με τίτλον «… τωνΑποστόλων τοις ίχνεσιν…».

Η καθ΄ υμάς Ιερά Μητρόπολις είχε το μέγα προνόμιον να φιλοξενήση εις την Ορθόδοξον Ακαδημίαν Κρήτης, του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας προεδρεύει η υμετέρα Ιερότης, τας εργασίας της Συνόδου ταύτης, η οποία υπήρξε δια την Ορθοδοξίαν το σπουδαιότερον εκκλησιαστικόν γεγονός της εποχής μας, δια δε την Ορθόδοξον Ακαδημίαν η κορωνίς της πεντηκονταετούς πολυκάρπου λειτουργίας της». Την επιμέλεια των κειμένων είχε ο Παν. Αρχ. κ. Ειρηναίος Μπατσάκης, την δε ηλεκτρονική επεξεργασία, σελιδοποίηση επιμελήθηκε ο κ. Αντώνιος Βακάκης. Το Λεύκωμα είναι ευγενής χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιμελημένη και προσεγμένη έκδοση, ιστορικής σημασίας και αξίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων