22/12/2020 22/12/2020 Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου συνεχίζει την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη της στο πολυδιάστατο έργο του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, με την αποστολή νέας μεγάλης ποσότητας τροφίμων. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, πουλερικά, γαλακτοκομικά, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, ζυμαρικά κ.α., τα οποία ήδη διατίθενται, μέσω των...
22 Δεκεμβρίου, 2020 - 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2020 - 11:09

Νέα προσφορά αγάπης της Ι.M. Μονής Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Νέα προσφορά αγάπης της Ι.M. Μονής Βατοπαιδίου

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου συνεχίζει την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη της στο πολυδιάστατο έργο του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, με την αποστολή νέας μεγάλης ποσότητας τροφίμων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, πουλερικά, γαλακτοκομικά, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, ζυμαρικά κ.α., τα οποία ήδη διατίθενται, μέσω των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών του Αννουσάκειου και του Κοινωνικού του Παντοπωλείου, για την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των εκατοντάδων κοινωνικά αδύναμων συνανθρώπων μας, οι οποίοι καθημερινά δέχονται την φροντίδα και αγάπη του Ιδρύματος. Περισσότερα από 400 δέματα, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προωθούνται προς διάθεση σε αναγκεμένα πρόσωπα και οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.


Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. «η νέα αυτή προσφορά αγάπης της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου προς το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως μας χαρίζει ελπίδα, χαρά και ανακούφιση στους εκατοντάδες ευεργετούμενους του Ιδρύματος. Εκφράζομε πολλές και ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον σεβαστό Καθηγούμενο, Γέροντα Εφραίμ και την ευλογημένη συνοδεία του, καθώς η προσφορά της δικής τους αγάπης, ουσιαστική και αθόρυβη, γίνεται «έλαιος» και «οίνος» σε πολύπαθους συνανθρώπους μας. Όλη αυτή η ανοιχτή και ζεστή αγκαλιά του Αννουσάκειου Ιδρύματος προσφέρει ποιότητα ζωής και απλώνει δίχτυ κοινωνικής συνοχής και προστασίας σε εκατοντάδες εμπερίστατους αδελφούς μας της ευρύτερης περιοχής. Αγκαλιά αγάπης που δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει εάν δεν υπήρχε η αρχοντιά και η προσφορά των δεκάδων συγκηρυναίων και αρωγών του Αννουσάκειου, με προεξάρχουσα την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και τον Καθηγούμενο αυτής Γέροντα Εφραίμ.
Σε εποχές που κάποιοι για, πολλοστή φορά, απαξιώνουν το έργο, την προσφορά και την αποστολή της Εκκλησίας, με πρόσχημα την δημόσια υγεία, η Εκκλησία απαντά με πράξεις και έργα ζωής. Συνεχίζει να χορταίνει και να ξεδιψά τις ψυχές των εκατομμυρίων πιστών που Την εμπιστεύονται, όσο και τα σώματα τους, πιστή στο χρέος και την αποστολή Της. Το «Νέον Παιδίον» που και πάλι θα γεννηθεί στον κόσμο, βεβαιώνει την μεγάλη αλήθεια ότι ο Θεός είναι μαζί μας· η μόνη ελπίδα, δύναμη, παρηγοριά, φως και βεβαιότητα της ζωής στους ασέληνους καιρούς μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος όπως αυτά τα Χριστούγεννα οδηγηθούμε «στην Βηθλεέμ της σωτηρίας μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων