10/04/2020 10/04/2020 Συνεχίζεται από Κοινωφελή Ιδρύματα, Οργανώσεις, Φορείς και Πρόσωπα, η στήριξη των προνοιακών, φιλανθρωπικών και κοινωνικών δομών του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι.Μ.Κισάμου και Σελίνου. Ίδρυμα το οποίο, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή της επώδυνης δοκιμασίας για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ευρίσκεται σε επίπεδο υψηλής ετοιμότητας και εγρήγορσης. Έχει τεθεί σε καραντίνα και έχει λάβει όλα τα...
10 Απριλίου, 2020 - 21:53
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2020 - 22:00

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει το Αννουσάκειο Ίδρυμα

Διαδώστε:
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει το Αννουσάκειο Ίδρυμα

Συνεχίζεται από Κοινωφελή Ιδρύματα, Οργανώσεις, Φορείς και Πρόσωπα, η στήριξη των προνοιακών, φιλανθρωπικών και κοινωνικών δομών του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι.Μ.Κισάμου και Σελίνου. Ίδρυμα το οποίο, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή της επώδυνης δοκιμασίας για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ευρίσκεται σε επίπεδο υψηλής ετοιμότητας και εγρήγορσης.

Έχει τεθεί σε καραντίνα και έχει λάβει όλα τα αναγκαία και απαραίτητα προληπτικά και επιστηρικτικά μέτρα για την ασφάλεια τόσο των εκατό (100) ενοίκων του (όλα πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες), όσο και των 58 μελών του προσωπικού του.

Προχώρησε σε προσλήψεις ψυχολόγων για την στήριξη ενοίκων και προσωπικού, ιδιωτικής ασφάλειας (security) για πλήρη έλεγχο των προσερχο-μένων στο Ίδρυμα σε ειδικό κιόσκι που διαμορφώθηκε στην μοναδική είσοδο-έξοδο που παραμένει ανοικτή, συχνές θερμομετρήσεις όλων των εμπλεκομένων, συνεχείς απολυμάνσεις από διαπιστευ-μένο συνεργείο των 4.500τ.μ. εγκαταστάσεων του, ως και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο κρίθηκε απαραίτητο.

Παράλληλα συνεχίζει την προνοιακή του προσφορά στην ευρύτερη Κοινότητα (2 Προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι», Κοινωνική Κουζίνα, Κοινωνικό Παντοπωλείο, κ.α.). Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Ιδρύματος ετοιμάζουν τα δέματα που εντός των επόμενων ημερών θα διανεμηθούν σε πρόσωπα και οικογένειες της Κοινότητα που χρήζουν στήριξης και αρωγής και έ-χουν ενταχθεί στις κοινωνικές δομές του Ιδρύματος, λαμβάνοντας αρωγή σε συνεχή ροή.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ Δρ. Αντώνιος Αυγερινός αναγνωρίζοντας το τιτάνιο έργο του Αννουσάκειου απέστειλε μεγάλες ποσότητες τροφίμων (Ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, ηλιέλαιο, κ.α.).

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του ΕΕΣ, Δρ. Αυγερινό, σημείωσε:

«Η νέα προσφορά αγάπης και στήριξης του Ιδρύματος από τον κατά πάντα άξιο και ικανό Πρόεδρο του ΕΕΣ Δρ. Αυγερινό μας γεμίζει χαρά και συγκίνηση. Ευχαριστούμε τον κ. Αυγερινό, ο οποίος αποδεικνύει για πολλοστή φορά, την ευαισθησία του αλλά και την αγωνία και ενδιαφέρον του για την στήριξη ευπαθών και ευάλωτων συνανθρώπων μας. Η οδυνηρή δοκιμασία που βιώνει η ανθρωπότητα τον καιρό αυτό, δοκιμασία που πλήττει και την Χώρα μας, χρειάζεται στο τέλος της να βρει όλους μας πιο δυνατούς και, κυρίως, ενωμένους. Ας ενώσουμε λοιπόν τις καρδιές και την θέληση μας, προσφέροντας αγάπη, στήριξη, παρηγοριά, αλληλεγγύη και χαμόγελα, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και κάνοντας τις κοινωνίες μας πιο ανθρώπινες και πιο αληθινές», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχαριστώντας και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών-Ναυαγοσωστών του Π.Τ. ΕΕΣ Κισάμου, στο πρόσωπο του Αρχηγού του κ. Στέφανου Καπή, που συνεπικουρεί στο έργο του Αννουσάκειου, ευχόμενος όπως η ευγενής αυτή χειρονομία του ΕΕΣ βρει και άλλους μιμητές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων