04/06/2022 04/06/2022 Τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο επισκέφθηκε ο νέος Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος διαδέχθηκε τον μακαριστό Μητροπολίτη Γέροντα Ουγκάντας κυρό Ιωνά. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη σημειώνοντας: «Ένιωσα την ανάγκη να έλθω να σας ευχαριστήσω από κοντά για την βοήθεια της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου...
04 Ιουνίου, 2022 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2022 - 9:35

Ο Μητροπολίτης Καμπάλας στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καμπάλας στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο επισκέφθηκε ο νέος Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος διαδέχθηκε τον μακαριστό Μητροπολίτη Γέροντα Ουγκάντας κυρό Ιωνά. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη σημειώνοντας: «Ένιωσα την ανάγκη να έλθω να σας ευχαριστήσω από κοντά για την βοήθεια της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου προς την Μητρόπολη μας και την Ορθόδοξη ιεραποστολή στην Ουγκάντα. Ένα Σχολείο, ένα Κέντρο Υγείας και μία Γεώτρηση έχουν το όνομα της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου γιατί δημιουργήθηκαν από προσφορές της δικής σας αγάπης. Επίσης δύο Ιερείς της Μητροπόλεως Καμπάλας, ο π. Αντώνιος Μουτιάμπα και ο π. Ιωάννης Κιμπούκα ανήκουν οργανικά στην Ι. Μητρόπολη σας, και σας ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη αυτή βοήθεια σας προς τους Ορθοδόξους της Ουγκάντας».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε, με λόγους θερμούς, τον Σεβ. Καμπάλας κ. Ιερώνυμο, λέγοντας: «Η έλευση σας μας δίνει πολύ και μεγάλη χαρά καθώς σας γνωρίζουμε και από κοντά. Η Ι. Μητρόπολις μας, από τα χρόνια του αοιδίμου προκατόχου μας κυρού Ειρηναίου, έχει πνευματικούς δεσμούς με την Ι. Μητρόπολη Καμπάλας, καθώς τόσο ο μακαριστός προκάτοχος σας κυρός Ιωνάς, όσο και οι δύο Ιερείς που αναφέρατε, ο π. Αντώνιος και ο π. Ιωάννης, φιλοξενήθηκαν για πολλά χρόνια εδώ στην Μητρόπολη, έμαθαν τα πρώτα τους γράμματα στα σχολεία της Κισάμου και σπούδασαν με φροντίδα και ευθύνη της Ι. Μητροπόλεως μας. Δοξάζουμε τον Θεό που, στο πλαίσιο των μικρών μας δυνατοτήτων, συμβάλλουμε και εμείς στο ιεραποστολικό σας έργο, με την δημιουργία του Σχολείου, του Κέντρου Υγείας και της Γεώτρησης, όπως αναφέρατε• έργα αναγκαία και απαραίτητα για την στήριξη του ιεραποστολικού έργου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουγκάντα.

Ταπεινά θα συνεχίσουμε, όσο και όπως μπορούμε, να στηρίζουμε και ενισχύουμε την ευλογημένη διακονία σας, διάδοσης του Ευαγγελικού λόγου στην Ουγκάντα», κατέληξε ο φιλοξενών Ιεράρχης.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον Ιεράρχη του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Ιερωνύμου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αιδ. π. Αντώνιο Μουτιάμπα, για τις δομές και δράσεις της Ι. Μητροπόλεως Καμπάλας• ξεναγήθηκε στους χώρους της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και φιλοξενήθηκε. Ο Γεν. Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ανέφερε δυνατότητες συμβολής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο έργο της ιεραποστολής στην Ουγκάντα (φιλοξενία σε κατασκηνώσεις κλπ) και ανέλαβε να ξεναγήσει τον κ. Ιερώνυμο στην Ο.Α.Κ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων