18/06/2022 18/06/2022 Προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και του Καθηγουμένου της Ι. Πατριαρχικής Μονής Πρέβελη κ. Ιακώβου, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε των ιερών εγκαινίων περικαλλούς Ι. Ναού, αφιερωμένου στον Όσιο Παΐσιο τον Μεγάλο. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, εκ...
18 Ιουνίου, 2022 - 20:32

Ο Μητροπολίτης Κισάμου στα εγκαίνια Ι. Ν. Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κισάμου στα εγκαίνια Ι. Ν. Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου

Προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και του Καθηγουμένου της Ι. Πατριαρχικής Μονής Πρέβελη κ. Ιακώβου, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε των ιερών εγκαινίων περικαλλούς Ι. Ναού, αφιερωμένου στον Όσιο Παΐσιο τον Μεγάλο.

Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, εκ του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας· Ο Μητροπολίτης Λάμπης και Σφακίων κ. Ειρηναίου συνευχήθηκε (εντός σπηλαιώδους συγκροτήματος, στο ομώνυμο ιερό κάθισμα της Ι. Πατριαρχικής Μονής Πρέβελη).

Πρόκειται περί ενός εξόχου κάλλους, σε σχήμα κιβωρίου Ι. Ναού, εντός σπηλαιώδους συγκροτήματος.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ειρηναίο ως και τον Καθηγούμενο κ. Ιάκωβο δια την πρόσκληση, σημειώνοντας: «Ημέρα ιστορική και άγια η σημερινή καθώς τελούμε τα εγκαίνια του περικαλλούς και ιδιαίτερα προσεγμένου ιερού ετούτου Ναού, αφιερωμένου εις τον Όσιο Παΐσιο τον Μεγάλο· εδώ στο ιερό του κάθισμα, μέσα στην ομορφιά της φύσης του δημιουργού Θεού.

Κάθε φορά που εγκαινιάζεται ένας ιερός Ναός γη και Ουρανός χαίρονται και αγάλλονται, καθώς σε κάθε Θεία Λειτουργία που τελείται εις τον Ναό αυτό συναντάται και κοινωνεί το ορατό με το αόρατο, το επίγειο με το επουράνιο, το φθαρτό με το άφθαρτο, στην κοινή πορεία της Βασιλείας του Θεού», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, χαιρετίζοντας και τους συλλειτουργούντες αγίους Αρχιερείς, δίδοντας τον λόγο εις τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο «τον νέο Ποιμενάρχη των Ρεθυμνίων· τον άξιο και χαρισματούχο Ιεράρχη της Εκκλησίας της Κρήτης», ως χαρακτηριστικά είπε.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ειρηναίο ως και τον Καθηγούμενο κ. Ιάκωβο δια την πρόσκληση, χαιρέτισε τους συλλειτουργούς Αρχιερείς και σημείωσε: «Ο ιερός ετούτος Ναός μας μεταφέρει εις τον Πανάγιο Τάφο καθώς η κατασκευή του σε μορφή κιβωρίου παραπέμπει εις τον Πανάγιο Τάφο.

Τελώντας σήμερα τα ιερά εγκαίνια του διατρανώνουμε την ενότητα και την πορεία της Εκκλησίας εντός του κόσμου, καθώς η Εκκλησία αγιάζοντας και καθαγιάζοντας τον τόπο και τον χώρο, τον ιερό ετούτο Ναό, ως και κάθε Ναό, βεβαιώνει την αιώνια αλήθεια ότι: «ζει Κύριος ο Θεός», αφού εντός της Εκκλησίας ο πιστός βρίσκει το αληθινό νόημα της ζωής, τον προσανατολισμό και στόχο του, τον λόγο της υπάρξεως του», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος, με αναφορά εις τον βίο και την πολιτεία του Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ειρηναίος, με λόγους θερμούς, ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς «δια την αποδοχή της πρόσκλησης», ευχόμενος εις το πολυπληθές εκκλησίασμα «πλούσια την ευλογία του Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου», ο δε Καθηγούμενος κ. Ιάκωβος αναφέρθηκε εις το απότμημα και την ευλογία του ιερού λειψάνου του Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου το οποίο αποθησαυρίζεται εις την Ι. Πατριαρχική Μονή Πρέβελη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων