01/04/2019 01/04/2019 Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον όμιλο Βαρδιανογιάννη εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος αναφέρει: “Σιωπηλά, αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τον πόνο και την οδύνη των πληγέντων συνανθρώπων μας. Ευχαριστούμε τον κ. Βαρδή Ιω. Βαρδινογιάννη ως και τον αδελφό του κ. Γεώργιο...
01 Απριλίου, 2019 - 15:29

O Όμιλος Βαρδινογιάννη στηρίζει την Ι.Μ.Κισάμου

Διαδώστε:
O Όμιλος Βαρδινογιάννη στηρίζει την Ι.Μ.Κισάμου

Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον όμιλο Βαρδιανογιάννη εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος αναφέρει: “Σιωπηλά, αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τον πόνο και την οδύνη των πληγέντων συνανθρώπων μας. Ευχαριστούμε τον κ. Βαρδή Ιω. Βαρδινογιάννη ως και τον αδελφό του κ. Γεώργιο Ιω. Βαρδινογιάννη, οι οποίοι μας τιμούν με την συγγένεια και την αγάπη των, δια το μοίρασμα της κοινής αγωνίας. Η εμπιστοσύνη και έμπρακτη στήριξη τέτοιων υψηλών προσωπικοτήτων εις το έργο και την διακονία της Εκκλησίας έρχεται ως απάντηση σε όλους εκείνους που αβυσσαλέα πολεμούν και εργολαβικά προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο Της και απεργάζονται την περιθωριοποίηση Της”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Στους αφιλάνθρωπους καιρούς μας των πολλών κρίσεων και ανατροπών υπάρχουν άνθρωποι που έμπρακτα αποδεικνύουν ότι δεν εξέλειψε από τον τόπο και τον κόσμο το φιλότιμο, η ανθρωπιά, η αρχοντιά και το μεγαλείο της ψυχής. Πρωτόθρονη θέση κατέχει ο κ. Βαρδής Ιω. Βαρδινογιάννης, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του κ. Γεώργιο Ιω. Βαρδινογιάννη διαχρονικά και ουσιαστικά στηρίζουν το κοινωνικό, προνοιακό και φιλανθρωπικό έργο της Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος, ο οποίος εξέφρασε και εκ του σύνεγγυς προς τον κ. Βαρδή Ιω. Βαρδινογιάννη τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας της Κισάμου, σημείωσε: «Ευγνωμόνως και από καρδιάς ευχαριστούμε τον κ. Βαρδή Ιω. Βαρδινογιάννη, ο οποίος έμπρακτα και αθόρυβα στηρίζει την ταπεινή μας διακονία. Η ευγενής χειρονομία αγάπης, προσφοράς σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000,00)€ απαντά στις προσευχές και την αγωνία μας δια την κάλυψη αναγκών εμπερίστατων και πολύπαθων αδελφών μας, ιδιαίτερα μετά και τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον τόπο και τους ανθρώπους του, (καταστροφικές πλημμύρες, απώλειες οικιών, περιουσιών, κ.α.), ανατρέποντας την καθημερινότητα δεκάδων οικογενειών και ανθρώπων της βιοπάλης και του μόχθου. Η Ι. Μητρόπολις μας έχοντας ήδη καταγράψει τις ανάγκες και προτεραιότητες έχει αναλάβει πρωτοβουλίες στήριξης και ενίσχυσης των πληγέντων (αγορά οικοσκευών, ενίσχυση φοιτητών- μέλη πληγέντων οικογενειών, κάλυψη πάγιων εξόδων, κ.α.). Σιωπηλά, αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τον πόνο και την οδύνη των πληγέντων συνανθρώπων μας. Ευχαριστούμε τον κ. Βαρδή Ιω. Βαρδινογιάννη ως και τον αδελφό του κ. Γεώργιο Ιω. Βαρδινογιάννη, οι οποίοι μας τιμούν με την συγγένεια και την αγάπη των, δια το μοίρασμα της κοινής αγωνίας. Η εμπιστοσύνη και έμπρακτη στήριξη τέτοιων υψηλών προσωπικοτήτων εις το έργο και την διακονία της Εκκλησίας έρχεται ως απάντηση σε όλους εκείνους που αβυσσαλέα πολεμούν και εργολαβικά προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο Της και απεργάζονται την περιθωριοποίηση Της. Δόξα τω Θεώ που στα άφωτα και θλιβερά ανθρώπινα αδιέξοδα, Εκείνος ανοίγει διάπλατα φωτεινές λεωφόρους!», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων