08/09/2022 08/09/2022 Κατά την πρώτη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε μετά τα εγκαίνια του Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στην γενέτειρά του το Συρικάρι Κισάμου, οι Μητροπολίτες Γέρων Πριγκιποννήσων και ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, τίμησαν την τελευταία εν ζωή συγγενή του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού. Πρόκειται για τη γερόντισσα Γιαννούλα Μανδραμπαζάκη, κόρη της...
08 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2022 - 18:37

O Πριγκιποννήσων και ο Κισάμου τίμησαν την τελευταία εν ζωή ανιψιά του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
O Πριγκιποννήσων και ο Κισάμου τίμησαν την τελευταία εν ζωή ανιψιά του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού (ΦΩΤΟ)

Κατά την πρώτη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε μετά τα εγκαίνια του Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στην γενέτειρά του το Συρικάρι Κισάμου, οι Μητροπολίτες Γέρων Πριγκιποννήσων και ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, τίμησαν την τελευταία εν ζωή συγγενή του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού.

Πρόκειται για τη γερόντισσα Γιαννούλα Μανδραμπαζάκη, κόρη της αδελφής του Οσίου, Μαρίας Νικολακάκη, το γένος Τζανακάκη (το επίθετο του Οσίου). Στην συγκινητική αναφορά του  ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος σημείωσε: «Πλήθος τα θαυμαστά- απτά της ολοζώντανης παρουσίας του Οσίου μας σε τούτο τον ευλογημένο και χαριτωμένο, από την αποκαλυπτική παρουσία Του, τόπο. Μείζων πάντων η δημιουργία του ιερού προσκυνήματος  Του καθώς ότι έγινε και όπως έγινε είναι καρπός της δικής Του θελήσεως και καθοδηγήσεως. Οικοδεσπότης και Ηγούμενος του ιερού αυτού προσκυνήματος ο Όσιος μας! Απτή η παρουσία Του και δια των κατά σάρκα συγγενών του Οσίου μας καθώς έχουμε την χαρά και ευλογία να βρίσκεται ανάμεσα μας η τελευταία εν ζωή ανιψιά του Οσίου,  σεβαστή και ευλαβής γερόντισσα Γιαννούλα Μανδραμπαζάκη, κόρη της αδελφής του Οσίου, Μαρίας Νικολακάκη, το γένος Τζανακάκη. Η σεβαστή γερόντισσα Γιαννούλα μας έχει διηγηθεί πολλά γεγονότα της παιδικής ζωής του Οσίου Νικηφόρου που είχε ακούσει από την μακαριστή μητέρα της Μαρία, κατά σάρκα αδελφή του Οσίου», κατέληξε ο  Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, εκφράζοντας το σέβας του προς την γερόντισσα Γιαννούλα, παρακαλώντας τον  Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο όπως της προσφέρει Εικόνα του Οσίου Νικηφόρου.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο  Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος προσέφερε την Εικόνα, ασπαζόμενος το χέρι της ευλαβούς γερόντισσας Γιαννούλας, σημειώνοντας: «Στο πρόσωπο της σεβαστής γερόντισσας Γιαννούλας, της τελευταίας εν ζωή ανιψιάς του Οσίου Νικηφόρου,  εκφράζουμε την τιμή και την ευλάβεια μας προς τον Όσιο». Οι ιδιαίτερες αυτές στιγμές χαράχτηκαν στις καρδιές όχι μόνο των οικείων της ανιψιάς του Οσίου, αλλά και στο πλήθος των πολλών προσκυνητών που, με μάτια δακρυσμένα και χαρούμενα, βίωναν και την εμπειρία αυτή.

Σημειώνεται ότι στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο  Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος και συλλειτουργούσαν οι Μητροπολίτες Αργολίδος κ. Νεκταρίος, του Κισάμου και Σελίνου και Αμφιλόχιος και ο Θεοφ. Επισκόπου Κλαυδιουπόλεως κ. Ιακώβος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων