09/04/2022 10/04/2022 Συνεχίζονται οι εργασίες οικοδομής του κτιριακού συγκροτήματος παραπλεύρως του Ι. Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στην γενέτειρα Του, το Συρικάρι Κισάμου. Το κτιριακό αυτό συγκρότημα θα καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πολυπληθών προσκυνητών, οι οποίοι προσέρχονται απ΄ όλα τα μέρη της Ελλάδας και εκτός, δια να καταθέσουν ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη στον μεγάλο και...
09 Απριλίου, 2022 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2022 - 0:51

Οικοδομικές εργασίες στο προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

Διαδώστε:
Οικοδομικές εργασίες στο προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

Συνεχίζονται οι εργασίες οικοδομής του κτιριακού συγκροτήματος παραπλεύρως του Ι. Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στην γενέτειρα Του, το Συρικάρι Κισάμου.

Το κτιριακό αυτό συγκρότημα θα καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πολυπληθών προσκυνητών, οι οποίοι προσέρχονται απ΄ όλα τα μέρη της Ελλάδας και εκτός, δια να καταθέσουν ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη στον μεγάλο και θαυματουργό Όσιο Νικηφόρο. Το συγκρότημα περιλαμβάνει: εξομολογητήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φιλοξενίας, κουζίνα, χώρους υγιεινής ως και άλλους βοηθητικούς χώρους, αναγκαίους για την κάλυψη των αναγκών του προσκυνήματος. Σε πρόσφατη συνάντηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο της κατασκευαστικής εταιρείας για την πρόοδο του έργου και έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες, (διαρρύθμιση χώρων, επιλογή υλικών, ειδών, κ.α.). Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος (Τσαχάκης), ο οποίος και έχει επιφορτιστεί το βάρος όλης αυτής της προσπάθειας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος δήλωσε:

«Με την χάρη του μεγάλου μας Οσίου Νικηφόρου βιώνουμε και μαρτυρούμε άλλο ένα θαύμα Του, αυτό της κατασκευής του παρόντος κτιριακού συγκροτήματος, αναγκαίο και απαραίτητο για την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών του προσκυνήματος. Κατόπιν χορηγίας εκατόν δέκα χιλιάδων ευρώ (110.000,00)€ από 3 ευγενείς και ευλαβείς χορηγούς, οι οποίοι επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι και ευγνώμονα τους ευχαριστούμε, προχωρούν οι εργασίες ολοκλήρωσης του κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο απαιτεί άλλες εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000,00) € για να ολοκληρωθεί (πατώματα, ηλεκτρικά, υδραυλικά, εξοπλισμός, εξωτερική επένδυση με πέτρα, κ.α.). Παράλληλα προγραμματίζουμε τις εργασίες του περιβάλλοντος- αύλειου χώρου, (τριών και πλέον στρεμμάτων), καθώς στόχος μας είναι, του Οσίου Νικηφόρου ευδοκούντος, εντός του μηνός Αυγούστου και αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο να εγκαινιαστεί ο Ι. Προσκυνηματικός αυτός Ναός. Γνωρίζουμε την δυσκολία του εγχειρήματος μας αυτού, εναποθέτουμε όμως τις ελπίδες και την πίστη μας στο θαυματουργό μας Όσιο Νικηφόρο, καθώς ότι έγινε μέχρι σήμερα σε τούτο τον ευλογημένο τόπο της καταγωγής Του είναι απτή απόδειξη της παρουσίας Του και των δικών Του θαυμαστών και θαυματουργικών παρεμβάσεων. Εκείνος είναι που κατευθύνει, ρυθμίζει, φωτίζει και συντονίζει. Τον αγαπητό μας π. Χρύσανθο, ο οποίος έχει επωμιστεί το βάρος της όλης αυτής προσπάθειας, ιδιαίτερα ευχαριστούμε», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ανακοινώνοντας τον ειδικό Τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί, στην Εθνική Τράπεζα: GR4301103900000039029609078, για όσους επιθυμούν να συνδράμουν εις την ολοκλήρωση των εργασιών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων