15/01/2024 16/01/2024 Ενώπιον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Γιάτρισσας», η Οποία με τρόπο θαυμαστό και υπέρλογο δωρίθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και τεθησαυρίζεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσαμο, τελέστηκε η Ιερά Παράκληση Της. Πόνημα του σεβασμίου Ιερομονάχου π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτη, Υμνογράφου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ο...
15 Ιανουαρίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2024 - 1:04

Παράκληση ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Γιάτρισσας» στην Κίσαμο

Διαδώστε:
Παράκληση ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Γιάτρισσας» στην Κίσαμο

Ενώπιον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Γιάτρισσας», η Οποία με τρόπο θαυμαστό και υπέρλογο δωρίθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και τεθησαυρίζεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσαμο, τελέστηκε η Ιερά Παράκληση Της.

Πόνημα του σεβασμίου Ιερομονάχου π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτη, Υμνογράφου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ο οποίος συγκινημένος από το «μυστήριο αγάπης» της Παναγίας μας, όπως ονόμασε την θαυμαστή αυτή έλευση Της, έλαβε την ευλογημένη πρωτοβουλία όπως αποστείλει στην Ιερά Μητρόπολη, Ιερό Παρακλητικό Κανόνα της Παναγίας της «Γιάτρισσας», τον οποίο διαμόρφωσε καταλλήλως.

Την Ιερά Παράκληση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος και μνημόνευσε, ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνος, εκατοντάδες ονόματα που είχαν δοθεί δια μνημόνευση.

Παρά την έντονη βροχόπτωση, τον δυνατό αέρα και το ψύχος, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Κισάμου κατακλύστηκε από πλήθη προσκυνητών, αρκετοί εκ των οποίων ταξίδεψαν από μακριά δια να μετέχουν. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε στο «μυστήριο» της Παναγίας, σημειώνοντας:

«Σε εποχή όπου μοιάζει να συρρικνώνεται ο πολιτισμός μας και να εγκλωβίζεται η ζωή στον παραλογισμό του δικαιωματισμού όσων θέλουν να επιβάλλουν νέα «ήθη» και αξίες στην κοινωνία μας τραυματίζοντας την ανεπιστρεπτί, ας παρακαλέσουμε την Παναγία Μητέρα μας, την Παναγία την «Γιάτρισσα», να μην μας αφήσει ορφανούς.»

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Να μην μας εγκαταλείψει ακόμα και όταν εμείς Την εγκαταλείπουμε. Να προσανατολίσει τον βηματισμό της ζωής μας στο «ενός εστί χρεία» που δεν είναι άλλο από την μετοχή μας στον αγιασμό, δηλ. την νίκη του θανάτου», και αναφέρθηκε σε θαυμαστά «σημεία» και ιαματικές ευεργεσίες της Παναγίας της «Γιάτρισσας» σε πρόσωπα έχοντα ανάγκη, μνημονεύοντας ευχαριστιακά και την «μεγάλη ευεργέτιδα και δωρήτρια της Εικόνας κα Αλεξάνδρα Θεοδοσιάσου – Χατζηγρηγοράκη».

Ο Ιερός Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας της «Γιάτρισσας» διανεμήθηκε σε όλους τους προσκυνητές, οι οποίοι με περισσή ευλάβεια, προσευχόμενοι, μετείχαν της Ιεράς Παρακλήσεως.

Ανακοινώθηκε, τέλος, ότι κάθε 1η και 3η Πέμπτη του μηνός τελείται η Ιερά Παράκληση της Παναγίας της «Γιάτρισσας», ενώ κάθε 2η και 4η Πέμπτη η Ιερά Παράκληση της Παναγίας της «Βηματάρισσας», καθώς πιστό αντίγραφο Της εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τεθησαυρίζεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων