13/09/2023 13/09/2023 Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Φιλολογικός Σύλλογος Κισάμου «Κισαμικός» συνδιοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στην γη της Ιωνίας, κατά την οποία θα παρουσιαστεί το βιβλίο της κας Ζαχαρένιας Σημανδηράκη: «Απ΄ τα συντρίμμια της Ιωνίας στην αγκαλιά της νέας μάνας – Οι ξεριζωμένοι της Μικρασίας στα Χανιά». Η...
13 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2023 - 15:19

Παρουσίαση βιβλίου – Εκδήλωση για την Μικρά Ασία στο Τσατσαρωνάκειο Πολυκέντρο

Διαδώστε:
Παρουσίαση βιβλίου – Εκδήλωση για την Μικρά Ασία στο Τσατσαρωνάκειο Πολυκέντρο

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Φιλολογικός Σύλλογος Κισάμου «Κισαμικός» συνδιοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στην γη της Ιωνίας, κατά την οποία θα παρουσιαστεί το βιβλίο της κας Ζαχαρένιας Σημανδηράκη: «Απ΄ τα συντρίμμια της Ιωνίας στην αγκαλιά της νέας μάνας – Οι ξεριζωμένοι της Μικρασίας στα Χανιά».

Η εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα την Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19.00 στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου,  θα αρχίσει με Επιμνημόσυνη Δέηση.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Καθηγητή Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., με θέμα: «Μικρά Ασία-Προσφυγικά ατελεύτητα» και την κα Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδική Συνεργάτιδα των Αρχείων του Κράτους, με θέμα: «Ψηλαφώντας μιά πληγή της Ιστορίας», με ταυτόχρονη παρουσίαση σχετικών διαφανειών.

Επετειακά τραγούδια θα αποδώσει η Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία του Ωδείου της Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου.

Την εκδήλωση συντονίζει η κα Αντωνία Μαζοκοπάκη, Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Κισάμου. Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθούν τα διαθέσιμα, από την Π.Ε. Χανίων και τον Δήμο Χανίων, βιβλία της κας Σημανδηράκη.

Το τριήμερο από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου στο φουαγιέ του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Κειμηλίων από την Μικρά Ασία, (πρωινές ώρες -9.00 έως 13.00- για Σχολικές Μονάδες- απογευματινές -15.00 έως 21.00- για κοινό), προσφορά του Συλλόγου Μικρασιατών Χανίων.

Σας περιμένουμε να ζωντανέψουμε τις μνήμες και την θύμηση, καθώς «λαός χωρίς μνήμη, λαός χωρίς μέλλον». 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων