08/04/2023 08/04/2023 Σχόλια, Ύμνους και Ψαλτοτράγουδα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας περιελάμβανε  πνευματική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμύ της Θεοτόκου. Τμήμα του χορού εκ των Ιεροψαλτών της Ι.Μητροπόλεως υπό τον Πρωτοψάλτη και χοράρχη κ. Αντώνιο Βακάκη απέδωσε Ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και τμήμα της Παραδοσιακής Χορωδίας του...
08 Απριλίου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2023 - 8:53

Πνευματική Εσπερίδα στην Κίσαμο: Ερχόμενος ο Κύριος προς το εκούσιον Πάθος…» 

Διαδώστε:
Πνευματική Εσπερίδα στην Κίσαμο: Ερχόμενος ο Κύριος προς το εκούσιον Πάθος…» 

Σχόλια, Ύμνους και Ψαλτοτράγουδα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας περιελάμβανε  πνευματική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμύ της Θεοτόκου.

Τμήμα του χορού εκ των Ιεροψαλτών της Ι.Μητροπόλεως υπό τον Πρωτοψάλτη και χοράρχη κ. Αντώνιο Βακάκη απέδωσε Ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και τμήμα της Παραδοσιακής Χορωδίας του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως, υπό τον χοράρχη κ. Γεώργιο Χαχλάκη, απέδωσε Ψαλτοτράγουδα της Αγίας Εβδομάδας.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Παν. Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος Κουμαρτζάκης, διάνθισε την εσπερίδα με εύστοχο και σύντομο σχολιασμό της κάθε ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδας, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Στο «πνευματικό καρδιογράφημα» της Μεγάλης Τεσσαρακοστής βλέπουμε τον Δεσπότη Χριστό να βαδίζει σταθερά και εκούσια προς την Σταυρική θυσία και τα διάφορα πρόσωπα που Τον προσεγγίζουν να αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς τύπους ανθρώπων που με τη στάση ζωής τους επιλέγουν είτε να Τον ακολουθήσουν, ή να αποστρέψουν το πρόσωπο τους.. …

Η μεγαλύτερη δυσκολία στην ζωή μας δεν είναι να είμαστε ελεύθεροι, είναι το πώς θα διαχειριστούμε την ελευθερία μας και πως η ελευθερία μας, τελικά, θα γίνει ένα άνοιγμα σχέσης και συνάντησης με τον Θεό και τους άλλους. … Μονάχα η γνήσια κοινωνία με τον Χριστό οδηγεί στην επίγνωση του τρόπου της ελευθερίας. Αρκεί ένα δάκρυ, η σιωπή της μετάνοιας, η συγγνώμη, η προσφορά, η καταλλαγή.

Ταπείνωση σημαίνει κατανόηση στον πόνο, την δυσκολία και την άρνηση του άλλου να συμπλεύσει με την επιθυμία μας· σημαίνει ανοχή εν αγάπη, ειρήνη και ενότητα. … Το μαρτύριο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού απλώνεται έως την αιωνιότητα. …

Τίποτα δεν επιδρά στην ψυχή τόσο επωφελώς, όσο όταν στεκόμαστε μπροστά στον Σταυρό του Κυρίου. .. Εδώ ανθίζουν τα αγνά άνθη της ευχαριστίας προς τον Κύριο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως π. Αγαθάγγελος.

Η εσπερίδα κατέκλυσε με τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε, με λόγους θερμούς, όλους τους συντελεστές της εσπερίδας, σημείωσε: «Πορευόμενοι στο τέλος του πνευματικού ταξιδιού της περιόδου που διανύουμε ανοίγεται ενώπιον μας η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα ως ευκαιρία, τόπος και τρόπος, συνάντησης με τον ερχόμενο προς του εκούσιο Πάθος Κύριο της ζωής και του θανάτου, καθώς ο δικός Του θάνατος θανατώνει τον θάνατο και γίνεται αιτία και πηγή αιωνίου χαράς και ζωής.

Στην συνάντηση αυτή ας μην μείνουμε θεατές,  ας βιώσουμε, μυστικά στην καρδιά μας, το  μυστήριο της Ανάστασης Χριστού. Στη σχέση βρίσκεται το νόημα της πίστης, στη σχέση βρίσκεται το νόημα της Ανάστασης, στη σχέση με τον Χριστό ξαναβρίσκουμε την γνήσια και μοναδική ελευθερία· το να μπορούμε να είμαστε παιδιά Του, παιδιά της Ανάστασης, παιδιά της ελευθερίας και της αγάπης», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ.Αμφιλόχιος ευχόμενος: «Ανάσταση των ψυχών και των καρδιών» στο πλήθος του κόσμου που είχε κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων