01/12/2020 01/12/2020 Εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, μέσω επισήμου ανακοινώσεως της 1ης Δεκεμβρίου, γίνεται γνωστό προς το ευσεβές τοπικό πλήρωμα ότι εστάλησαν ηλεκτρονικά μηνύματα σε πολίτες της ευρύτερης περιοχής, με την μορφή επιστολής, όπου μετά από μία εισαγωγή ενημέρωναν ότι: «αυτό τον μήνα πραγματοποιείται στην πόλη μας μια εκστρατεία για να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας,...
01 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:04
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2020 - 19:08

Προειδοποιεί για email Ιεχωβάδων η Μητρόπολη Κισάμου

Διαδώστε:
Προειδοποιεί για email Ιεχωβάδων η Μητρόπολη Κισάμου

Εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, μέσω επισήμου ανακοινώσεως της 1ης Δεκεμβρίου, γίνεται γνωστό προς το ευσεβές τοπικό πλήρωμα ότι εστάλησαν ηλεκτρονικά μηνύματα σε πολίτες της ευρύτερης περιοχής, με την μορφή επιστολής, όπου μετά από μία εισαγωγή ενημέρωναν ότι: «αυτό τον μήνα πραγματοποιείται στην πόλη μας μια εκστρατεία για να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας, οι Επιχειρηματίες και οι Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι, αυτές τις υποσχέσεις και να δουν τις αποδείξεις μέσα στον Λόγο του Θεού την Αγία Γραφή». Στο ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα έχει, ως συνημμένο, το Περιοδικό «Σκοπιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Τις τελευταίες ημέρες, όπως ενημερώθηκε η Μητρόπολις, στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία (e-mail) πολλών επιχειρηματιών ως και άλλων πολιτών της ευρύτερης περιοχής, εστάλησαν ηλεκτρονικά μηνύματα, με την μορφή επιστολής, όπου μετά από μία εισαγωγή ενημέρωναν ότι: «αυτό τον μήνα πραγματοποιείται στην πόλη μας μια εκστρατεία για να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας, οι Επιχειρηματίες και οι Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι, αυτές τις υποσχέσεις και να δουν τις αποδείξεις μέσα στον Λόγο του Θεού την Αγία Γραφή». Στο ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα έχει, ως συνημμένο, το Περιοδικό «Σκοπιά», ως επίσης και ονοματεπώνυμο και μαιλ επικοινωνίας, προτρέποντας για σχετική επικοινωνία όποιον επιθυμεί να γνωρίσει «τις πεποιθήσεις των Μαρτύρων το Ιεχωβά».

Προς ενημέρωση του λαού του Θεού ως και των παραληπτών των ηλεκτρονικών αυτών επιστολών, υπεύθυνα σας ενημερώνουμε τα εξής:

Η ομάδα των Χιλιαστών ή Μαρτύρων του Ιεχωβά, όπως οι ίδιοι αποκαλούνται, εμφανίστηκε στο τέλος του προπερασμένου αιώνα (1870), στην Αμερική από τον πάστορα, κατά άλλους έμπορο, Κάρολο Τέηζ Ρώσσελ, στη δε Ελλάδα περί το 1912. Βασικές, ουσιαστικές και δογματικές διαφορές χωρίζουν τον Χριστιανισμό και την Ορθόδοξη Εκκλησία από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ανάμεσα στα άλλα και οι εξής: 1. Αρνούνται την Αγία Τριάδα, για την Οποία γράφουν πώς η Τριαδική διδασκαλία προέρχεται από τη “διάνοια του Σατανά”. 2. Αρνούνται την Θεότητα του Χριστού και του Αγίου Πνεύματος. 3. Αρνούνται την σωματική Ανάσταση του Χριστού. 4.Αρνούνται την Εκκλησία και τα άγια Μυστήρια Της. 5. Αρνούνται την αθανασία της ψυχής. 6.Αρνούνται την Θεοτόκο Μαρία (Παναγία) και το Αειπάρθενον Αυτής. 7. Αρνούνται τους Αγίους της Εκκλησίας. 8. Αρνούνται τον Τίμιο Σταυρό. 9. Αρνούνται τις Ιερές Εικόνες. 10. Αρνούνται τις μεγάλες εορτές της Χριστιανοσύνης: τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. 11. Αρνούνται την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας. 12. Αρνούνται τον νηπιοβαπτισμό. 13. Αρνούνται την μετάγγιση αίματος. 14. Αρνούνται να υπηρετήσουν, ως μάχιμοι, την Πατρίδα. 15. Διδάσκουν ότι η Δευτέρα Παρουσία έγινε το 1914 και ότι σύντομα θα έλθει ο Χριστός να ιδρύσει επί της γης χιλιετή βασιλεία Του (εξ ου και η ονομασία τους «Χιλιασταί»). 16. Χρησιμοποιούν την Αγία Γραφή, την οποία ερμηνεύουν σύμφωνα με τις δικές τους πεποιθήσεις, αποκομμένη από την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας. 17. Τα Περιοδικά «Σκοπιά» και «Ξύπνα» είναι όργανα των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς μας καλούμε τον λαό του Θεού να εντείνει την προσευχή του και να μείνει σταθερός στην πίστη του, τα ιερά και τα όσια του Γένους, σύμφωνα και με την προτροπή του Αποστόλου Παύλου: «…γρηγορείτε, στήκετε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε» (Να είστε σε εγρήγορση, μένετε στέρεοι στην πίστη, να είστε γενναίοι και δυνατοί), (Α΄ Κορ.16, 13-14), «στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις», (μείνετε σταθεροί και κρατείστε τις παραδόσεις» (Β’ Θεσσ.β,15)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων