17/08/2023 18/08/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, προσκύνησε στο ιερό προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στην γενέτειρα Του, το Συρικάρι Κισάμου. Τον πολύπειρο Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ο οποίος, με λόγους σεβαστικούς και αγάπης,...
17 Αυγούστου, 2023 - 17:08
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2023 - 1:19

Προσκύνημα του Μητροπολίτη Μιλήτου στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό

Διαδώστε:
Προσκύνημα του Μητροπολίτη Μιλήτου στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, προσκύνησε στο ιερό προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στην γενέτειρα Του, το Συρικάρι Κισάμου.

Τον πολύπειρο Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ο οποίος, με λόγους σεβαστικούς και αγάπης, καλωσόρισε και τον ξενάγησε, εκφράζοντας ευγνώμονες ευχαριστίες για την κάλυψη μέρους εκ της Αγιογραφίας του ιερού του προσκυνηματικού Ναού, με σεβαστή δωρεά, αναφερόμενος και στην δημιουργία του ιερού προσκυνήματος, «το θαύμα του Οσίου Νικηφόρου», όπως σημείωσε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Αποστόλος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση του για το προσκύνημα αυτό, καθώς εκπλήρωσε «ιερή επιθυμία και πόθο» και στάθηκε, με συγκίνηση, ενώπιον της Πράξης Αγιοκατάταξης του Οσίου Νικηφόρου (1 Δεκεμβρίου 2012), την οποία είχε υπογράψει και ο ίδιος ως Συνοδικό μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θεωρώντας «ευλογία» την συμμετοχή του στην Σύνοδο αυτή.

Επιπροσθέτως εξέφρασε τον θαυμασμό του για την δημιουργία του ιερού προσκυνήματος στις παρυφές μιας κορυφογραμμής και σε ένα τόπο με δύσκολη πρόσβαση.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων