19/09/2020 19/09/2020 Η εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου πατρός ημών Αμφιλοχίου του νέου ασκητού, του Πατμίου, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου με Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Ι. Ευχέλαιο, Ι. Παράκλησις του Οσίου, Όρθρος και Θεία Λειτουργία), ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Αμφιλοχίου. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην οσιακή μορφή του...
19 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:11
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2020 - 22:12

Προσκύνησαν το Ιερό Λείψανο του Οσίου Αμφιλοχίου του Πατμίου

Διαδώστε:
Προσκύνησαν το Ιερό Λείψανο του Οσίου Αμφιλοχίου του Πατμίου

Η εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου πατρός ημών Αμφιλοχίου του νέου ασκητού, του Πατμίου, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου με Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Ι. Ευχέλαιο, Ι. Παράκλησις του Οσίου, Όρθρος και Θεία Λειτουργία), ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Αμφιλοχίου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην οσιακή μορφή του αγίου πατρός σημειώνοντας:

«Στην εποχή μας όπου, κατά το Αποστολικό, μοιάζει να πλεόνασε η αμαρτία, «υπερεπερίσσευσεν η χάρις», καθώς η αγάπη του Θεού για το δημιούργημα Του, τον άνθρωπο, ανοίγει δρόμους και χαρίζει ευκαιρίες σωτηρίας.

Απόδειξις οι Άγιοι και Όσιοι των καιρών μας, οι Οποίοι πλουσίως και αρχοντικώς ανακουφίζουν, στηρίζουν, ενισχύουν και παραμυθούν πλήθος ψυχών ανά την οικουμένη. Προεξάρχων το χορού ο Όσιος πατήρ ημών Αμφιλόχιος, ο επονομαζόμενος νέος ασκητής, ο εκ Πάτμου. Δώρο Θεού η παρουσία Του. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Οποίος έχει ιδίαν πείρα εκ της συναναστορφής Του μετά του Οσίου πατρός, καθώς υπήρξε πνευματικός Του, και η περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδος, Θεία συνάρσει, προέβησαν στην Αγιοκατάταξη του Οσίου Αμφιλοχίου του Πατμίου. Ευλογία Κυρίου οι πρεσβείες Του που αφειδώλευτα χαρίζει, βάλσαμο και παρηγοριά σε πονεμένες και κατατρεγμένες ψυχές.

«Ένιωθα πολλές φορές κουρασμένος.Μετά την Θεία Κοινωνία αισθανόμουν να μην έχων τίποτα», σημειώνει ο όσιος πατήρ ημών Αμφιλόχιος. Προφητικός ο λόγος του, δεκαετίες πριν τις μέρες μας όπου, με τρόπο μανιακό και εμμονικό, επιχειρηματολογούν και επιμένουν τινές εκ των… παροικούντων εις Ιερουσαλήμ ότι η Θεία Κοινωνία και ο τρόπος μετάδοσης Της, καθίσταται αιτία ασθενειών. Ύβρις – βλασφημία ο λόγος αυτός. Ας γεμίσουμε λοιπόν τις ψυχές και τις καρδιές μας Χριστό, την ζωή μας σύνολη και όλα γύρω μας και μέσα μας θα γίνουν φώς, χαρά και ελπίδα.

Και εάν κάποιοι από εμάς δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε ας πάψουμε, επιτέλους, να πολεμούμε και να λοιδορούμε τα ιερά και τα όσια καθώς, «σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας τέθηκε προς προσκύνηση τεμάχιον εκ του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Αμφιλοχίου. Οι πιστοί που βρισκόντουσαν εντός του Καθολικού και στον ευρύχωρο αύλειο χώρο της Μονής, μετείχαν στην Ιερά Αγρυπνί και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων