18/03/2020 18/03/2020 Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου ως και των ευπαθών και ευάλωτων προσώπων από την διάδοση του ιού COVID – 19, το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, με κεντρικό σύνθημα: «Μείνε σπίτι – Είμαστε δίπλα σου», ανέλαβε πρωτοβουλία στήριξης των ευπαθών προσώπων και παράλληλα ενημέρωσης της Κοινότητας...
18 Μαρτίου, 2020 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2020 - 22:02

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης Αννουσάκειου Ιδρύματος «Μείνε σπίτι – Είμαστε δίπλα σου»

Διαδώστε:
Πρωτοβουλίες ενημέρωσης Αννουσάκειου Ιδρύματος «Μείνε σπίτι – Είμαστε δίπλα σου»

Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου ως και των ευπαθών και ευάλωτων προσώπων από την διάδοση του ιού COVID – 19, το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, με κεντρικό σύνθημα: «Μείνε σπίτι – Είμαστε δίπλα σου», ανέλαβε πρωτοβουλία στήριξης των ευπαθών προσώπων και παράλληλα ενημέρωσης της Κοινότητας για την ανάγκη λήψης των απαραίτητων προληπτικών μέτρων. Μέσω των Υπηρεσιών Υγείας του, των Κοινωνικών Λειτουργών του ως και των 2 Προγραμμάτων «Βοήθειας στο σπίτι» που λειτουργεί, 1 στην Επαρχία Κισάμου και 1 στην Επαρχία Σελίνου, απευθύνεται σε όλους τους ηλικιωμένους ως και τα πρόσωπα εκείνα που υπάγονται στις ευπαθείς και ευάλωτες κατηγορίες, (σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ), ενημερώνοντας ότι διατίθεται στην παροχή υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης. Αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση σε ότι θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, φροντίδας παροχής ειδών πρώτης ανάγκης ως και άλλων επειγουσών πρακτικών εξυπηρετήσεων, καλώντας τους όπως παραμείνουν εντός της οικίας τους.

Παράλληλα διένειμε χιλιάδες ενημερωτικά Φυλλάδια του ΕΟΔΥ με οδηγίες πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό σε όλη την Κοινότητα και ανάρτησε εκατοντάδες ενημερωτικές αφίσες παρόμοιου περιεχομένου, τα οποία και προμηθεύτηκε από την 7η ΥΠΕ στα πλαίσια της συνεργασίας των. Ταυτόχρονα πραγματοποιεί συνεχείς απολυμάνσεις από πιστοποιημένο συνεργείο στα 4.500τ.μ. εγκαταστάσεων του ως και σε όλα τα οχήματα του. Ανέστειλε τις επισκέψεις εντός του Ιδρύματος, διέκοψε όλες τις συσκέψεις σε κλειστούς χώρους, εφαρμόζει την υποχρεωτική θερμομέτρηση προσωπικού και νέων αφίξεων και τηρεί απαρέγκλιτα τους νέους κανόνες υγιεινής που αφορούν την Δημόσια Υγεία, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Διοικητικό Δντή Αιδ. Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιο Αρετάκη ως και προς όλο το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό, Βοηθητικό Προσωπικό, (58 πρόσωπα) σημείωσε: «Το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως μας τίθεται στις επάλξεις στήριξης, ανακούφισης και αρωγής όχι μόνο των 100 τροφίμων- ενοίκων του, αλλά και όλων των ηλικιωμένων ως και των ευπαθών εκείνων προσώπων της Κοινότητας που, τις δύσκολες αυτές ώρες, δοκιμάζονται και χρήζουν της έμπρακτης αρωγής και βοήθειας μας. Παράλληλα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου για τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας που πρέπει να ληφθούν από όλους μας. Η Διοίκηση και το Προσωπικό του Ιδρύματος, ευαισθητοποιημένοι στον ανθρώπινο πόνο, με πνεύμα αυτοθυσίας και υπέρβασης και από αγάπη προς τον συνάνθρωπο κινούμενοι, ανέλαβαν και το βάρος αυτό, ως χρέος και ευθύνη. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς, καθώς δεν θυσιάζουν μόνον υπερβάλλοντα χρόνο, αλλά παίρνουν και το ρίσκο της προσωπικής τους υγείας. Η τοπική μας Εκκλησία και μέσω του Αννουσάκειου Ιδρύματος Της αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους του τόπου και των Επαρχιών μας, προτρέποντας τους: «Μείνε σπίτι-Είμαστε δίπλα σου». Ας μείνουμε όλοι μας δίπλα και πλάι ο ένας στον άλλο, στηρίζοντας τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, για να μας βρει το τέλος αυτής της κρίσης πιο δυνατούς, πιο αληθινούς, πιο ανθρώπινους», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων