15/04/2024 15/04/2024 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Κίσαμος, τελέστηκε ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλοχίου. Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Ιερομονάχου π.Νίκωνος Αγιορείτου, Γέροντος της Ιεράς Καλύβης Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Σκήτης, με θέμα: «Πνευματική ζωή κατά την παράδοση της Εκκλησίας». Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος, με λόγους...
15 Απριλίου, 2024 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2024 - 8:41

Στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου ο π. Νίκων ο Αγιορείτης

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου ο π. Νίκων ο Αγιορείτης

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Κίσαμος, τελέστηκε ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλοχίου.

Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Ιερομονάχου π.Νίκωνος Αγιορείτου, Γέροντος της Ιεράς Καλύβης Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Σκήτης, με θέμα: «Πνευματική ζωή κατά την παράδοση της Εκκλησίας».

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος, με λόγους θερμούς, καλωσόρισε τον Αγιορείτη Ιερομόναχο, π. Νίκωνα, ευχαριστώντας τον και δια την διακονία του ιερού μυστηρίου της εξομολογήσεως καθώς, ως είπε «ο π. Νίκων καθ΄ όλη την ημέρα του Σαββάτου, επί 14 ώρες, με πολύ αγάπη και διάκριση, δέχθηκε εξομολογήσεις πλήθους ανθρώπων, όλων των ηλικιών, οι οποίοι ένιωσαν την ανάγκη όπως ελαφρύνουν το φορτίο της ψυχής τους», συμπληρώνοντας «Με τις πνευματικές εμπειρίες που μας χαρίζει η Εκκλησία μας σπρώχνει να ανέβουμε πιο ψηλά στα σκαλοπάτια της πνευματικής μας ζωής, οδηγώντας μας στον προσωπικό μας αγιασμό. Το ερώτημα είναι εάν ζούμε και πόσο βιώνουμε τις εμπειρίες αυτές;», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ακολούθως ο σεβαστός π. Νίκωνας, παραθέτοντας πλήθος παραδειγμάτων, αναφέρθηκε στον πνευματικό αγώνα του πιστού, σημειώνοντας: «Για να πετύχει ο πιστός στην άσκηση και τον αγώνα χρειάζεται να αγωνίζεται σωστά. Η αποτυχία μας οφείλεται στον τρόπο του αγώνα καθώς ‘ουκ έστιν η πάλη ημών προς αίμα και σάρκα, αλλά προς τας αρχάς, προς τας εξουσίας, προς τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου…’. Ξεκινώ τον πνευματικό μου αγώνα νικώντας τα πάθη μου και όχι προσπαθώντας να διορθώσω τα πάθη των άλλων. Κάτω από το πετραχήλι του πνευματικού, όχι μόνος μου. Τον τρόπο του αγώνα μου τον δείχνει η Εκκλησία, η εμπειρία των Αγίων. Το ερώτημα που τίθεται είναι εμείς που έχουμε δώσει την καρδιά μας; Όσο μπορούμε να κάνουμε κάτι και δεν το κάνουμε, τόσο ο Θεός δεν κάνει το θαύμα Του. Τον Χριστό δεν τον πούλησε ο Ιούδας, τον πούλησε ο ύπνος των μαθητών Του. Όσο λοιπόν κοιμόμαστε, τόσο και ο δικός μας Ιούδας είναι ξύπνιος και μας πουλά», κατέληξε ο σεβαστός ομιλητής, ευχαριστώντας τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Αμφιλόχιο «δια την πρόσκληση και την ζεστή φιλοξενία».

Στο πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο είχε κατακλύσει τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό και τους προαύλιους χώρους του, διανεμήθηκε η νέα έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως με τον τίτλο: «Προσευχής Θησαυρίσματα». Προσευχητάριο, ιδιαίτερα επιμελημένο, που περιλαμβάνει: Πρωινή Προσευχή, Προσευχές της Τραπέζης, Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, Μέγα Απόδειπνο, Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, Πασχάλιος – Ημερονύκτιος Ακολουθία ως και τις Νηστείες της Εκκλησίας μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων